Dijous, 18 d'abril de 2024
Mostremp

La sisena edició del Mostremp ja està en marxa

Durant tot el cap de setmana, els assistents podran gaudir d'una trentena de propostes cinematogràfiques | Dotze curts optaran a endur-se el premi de 2.000 euros que atorgarà el jurat

Darío Albert 24 d'agost de 2017 a les 09:35
La Lira serà un any més la seu del Mostremp | Jordi Uriach
Arrenca un cap de setmana cinematogràfic a Tremp. La Lira acollirà a partir d'aquest dijous la sisena edició del Mostremp, la mostra de cinema rural al Pallars. Fins diumenge, els assistents podran gaudir de prop d'una trentena de propostes cinematogràfiques, a més de tot d'activitats relacionades amb aquest art. 

La sessió inaugural, que començarà a partir de dos quarts de vuit de la tarda, comptarà amb la participació del president del Consell Comarcal, Constante Aranda, el director del festival, Jose Bergés, i l'alcalde de Tremp, Joan Ubach. Durant l'acte es projectarà el llargmetratge "La Tortuga Roja", una coproducció franco-japonesa que compta amb el prestigiós segell d'Studio Ghibli. 

L'activitat, però, començarà a partir de les sis de la tarda quan el periodista Josep Maria Cuenca inauguri l'exposició "Plató Pallars", que recull les pel·lícules més destacades que s'han rodat al Pallars, a l'Alta Ribagorça i a l'Aran. La mostra es podrà veure al vestíbul de la Lira. 


En l'edició d'aquest any s'hi han presentat una seixantena de curts, dels quals 12 han passat la primera selecció i ara opten a endur-se el premi de 1.000 euros que concedeix el públic i el del jurat, que enguany està format per l'actriu Mònica Lòpez, el productor teatral Carles Manrique i el director Francesc Betriu. 

Una de les novetats d’aquest any és el Mostremp al carrer, un seguit d’actes que tindran lloc a la carpa muntada a la rambla Doctor Pearson. Segons ha explicat el director del festival, la voluntat és “treure el festival” de dins de La Lira amb l’objectiu d’arribar més a la població i que aquesta senti el festival més a prop. Un any més, Pallars Digital, és el mitjà oficial de la mostra. 
 

Consulta la programació del Mostremp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació