Divendres, 26 d'abril de 2024
ecomuseu

Tres curtmetratges sobre el Pirineu a principis del XX estrenen la Mostra de Cinema Etnogràfic

La mostra acaba divendres amb "Os días afogados", un documental sobre la construcció de l'embassament de Lindoso, a Portugal

Redacció 2 d'agost de 2017 a les 10:33
Una sèrie de tres curtmetratges sobre la vida al Pirineu durant el primer terç del segle XX han donat el tret de sortida, aquest dimarts, a la 7a edició de la Mostra de Cinema Etnogràfic de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Un certamen de caràcter itinerant que se celebra a Esterri d'Àneu entre l'1 i el 4 d'agost, i que acull mostres de directors del Pallars, catalans i de Galícia, que enguany és la cultura convidada al festival. 

La Mostra ha començat aquest dimarts amb el fons cinematogràfic Edelweiss films d'Agustí Fabra i Bofill. Ha estat sota la presentació de Manuel Fabra, que ha retratat visions de al vida camperola a la Cerdanya, un viatge de l'Ariège a Andorra, i un campament a Sant Maurici.

Aquest dimecres 2 d'agost, per altra banda, es projecta cinema etnogràfic i històric del Pallars, amb "Com dos germanes", dirigida per Feli Marzo, "Winter in Gavàs", també de Feli Marzo, i "Valadredo", dirigida per Oriol Riart. Dimecres serà el torn de Mostremp sobre rodes, una selecció de curtmetratges guanyadors del festival Mostremp. I finalment divendres 4 a les 22.30 hores, hi haurà la selecció de documentals del Museo do Pobo Galego, entre els quals "Os días afogados", dirigida per Luis Avilés Baquero i César Souto Vilanova, sobre la construcció de l'embassament de Lindoso, a Portugal, que va inundar els pobles d'Aceredo i Buscalque. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació