17 d'abril de 2024
Curses de muntanya

La Vall Ferrera es prepara per la 4a Milla Vertical d'Àreu

L'edició d'aquest any presenta un nou recorregut més dur i amb més verticalitat

Redacció 7 de juny de 2017 a les 10:13
Un grup de participants en ple ascens al Monteixo en una edició anterior | Milla Vertical
Cap de setmana de gala per a la Vall Ferrera. Aquest dissabte se celebra la quarta edició de la Milla Vertical d'Àreu. L'objectiu de la prova no és acabar la cursa en primera posició. El repte per als participants és arribar a la meta, situada a Monteixo, a 2.905 metres, abans que el sol s'amagui per darrere de les muntanyes. 

L'edició d'aquest any presenta un nou recorregut més dur i amb més verticalitat, per tal de posar més nivell al a carrera. Segons els organitzadors, aquestes novetats fan que la Milla Vertical d'Àreu "sigui única a Catalunya i al món". La prova és puntuable per la Copa Vertical Tres Nacions, que s'agermana amb França i Andorra.

La Diputació de Lleida ha acollit, aquest dimarts, la presentació de la prova. En l'acte hi ha participat, entra d'altres autoritats, l'alcalde d'Alins, Josep Maria Lladós, el director de la Milla, Jordi Escolà i el vicepresident tercer de la Diputació, Gerard Sabarich. 

Escolà ha destacat l'objectiu és proposar un cap de setmana que vagi més enllà de la cursa, amb l'organització d'altres activitats familiars. En aquest sentit, l'alcalde d'Alins ha remarcat que la Milla Vertical és una bona oportunitat per promocionar turísticament la Vall Ferrera. 
 

Imatge de la presentació de la quarta edició de la Milla Vertical d'Àreu Foto: Diputació de Lleida


Cap de setmana ple d'activitats

Coincidint amb la celebració de la prova esportiva, la Vall Ferrera viurà un cap de setmana ple d'activitats musicals, culturals i lúdiques. El divendres a la nit començarà l'Àreu Rock, que aquest any comptarà amb les actuacions dels grups locals Singatalla, Showkats i Crosteau.

També se celebrarà el segon Festival de Senderisme Pica d'Estats, que, després del de la Vall de Siarb és la segona proposta dels festivals de senderisme dels Pirineus coorinats amb l'IDAPA. Aquesta cita acull diverses activitats per donar a conèixer l'entorn del poble i la cultura de la Vall Ferrera, com visites al castell o als museus de la Serradora i Ferreria. 

Una altra activitat prevista per dissabte és la Fira d'artesania i de material de muntanya de segona mà. A més, com en altres edicions s'han organitzat la Milla Vertical Jove i la Mini Milla, per a infants de tres a 12 anys. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació