Dissabte, 20 d'abril de 2024
gall fer

Ecologistes, en contra d'un campionat de tir al plat a Rialp perquè afecta el gall fer

L'alcalde de Rialp garanteix que se celebrarà la competició perquè "respecta el medi ambient i la natura"

Darío Albert 16 de maig de 2017 a les 12:40
El campionat se celebrarà del 16 al 18 de juny a Port Ainé | ACN
L'associació ecologista Depana ha demanat a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que insti l'Ajuntament de Rialp a canviar d'ubicació el campionat de tir al plat Compak Sporting, que se celebrarà del 16 al 18 de juny a les pistes d'esquí de Port Ainé. Segons l'associació, la competició es produirà en un territori on hi ha establertes poblacions de gall fer.

El gall fer és un animal en perill d'extinció. La subespècie pirenaica està inclosa en el Catàleg Espanyol d'Espècies Amenaçades, en la categoria de "Vulnerable". A més, segons l'entitat la competició de tir al plat coincideix en el període reproductor de l'animal. L'entitat ecologista ha proposat diverses ubicacions alternatives on es pugui celebrar el campionat, entre les quals hi ha el camp de tir "Turó Blanc", de Sort. 

La proposta de canvi ha indignat l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que ha assegurat que no entén la queixa "signada per una associació de Barcelona, i no del territori". A més, ha recordat que la competició no suposa cap afectació mediambiental, ja que se celebra a les pistes d'esquí de Port Ainé, una zona fora dels límits del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Per Sabarich, és "vital" que es dugui a terme el campionat, i ha afirmat que ell ha de mirar pels veïns de la comarca i que l'ajuntament "no deixarà d'organitzar esdeveniments que aportin un fort impacte econòmic al territori". Depana assegura que la població de gall fer al Parc Natural de l'Alt Pirineu es va xifrar l'any 2005 en prop de 150 exemplars d'aus adultes, i que representen un terç de la població total de Catalunya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació