Dissabte, 20 d'abril de 2024
despoblament

​La Diputació vol afavorir l'arrelament de població a les zones de muntanya

L'ens ha creat una comissió de muntanya per abordar el despoblament en petits municipis i zones de muntanya

Redacció 9 de maig de 2017 a les 09:39
Primera presa de contacte de la comissió de muntanya | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida participarà aquesta setmana al tercer Congrés de l'Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, que tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig a Cantàbria. L'acció s'engloba en les sinergies de treball que la institució porta a terme per incardinar estratègies i polítiques que fomentin el manteniment de la població a les comarques amb més retrocés demogràfic. 

La participació en aquest fòrum de treball és justament un dels punts de la reunió que els diputats de l'equip de govern de l'Alt Pirineu, Gerard Sabarich, Antoni Navinés i Joan Ubach, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, i el diputat de l'Aran, Paco Boya, van abordar divendres en la que ha estat una primera trobada per constituir un grup de muntanya que abordi la situació del despoblament en petits municipis i zones de muntanya.

En altres aspectes, han avaluat la necessitat de dur a terme un estudi sobre la realitat de les zones rurals i de muntanya per conèixer amb exactitud la situació actual i definir una estratègia que permeti l'adopció d'accions i mesures transversals de serveis públics, noves tecnologies, així com polítiques que incentivin el creixement poblacional.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació