Dimarts, 30 d'abril de 2024
Electricitat

La Torre de Cabdella i Tremp, seus d'un simposi internacional sobre electricitat

La història de l'electrificació serà el tema principal del simposi que se celebra aquesta setmana

Redacció 8 de maig de 2017 a les 11:07
Les centrals hidroelèctriques centraran els temes del simposi | Jordi Peró
"L'electrificació i el territori. Història i futur". Aquest és el títol del simposi ¡nternacional que se celebra aquesta setmana a Barcelona, la Torre de Cabdella i Tremp. En les diferents ponències hi participaran experts de Brasil i Mèxic, i de comunitats autònomes com Castella i Lleó i Cantabria. 

El simposi ha començat aquest dilluns al matí a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. A la tarda, els participants pujaran fins a la Torre de Cabdella amb autobús per continuar demà amb les activitats. Durant la jornada de dimarts es realitzaran tres taules rodones, que giraran entorn a la hidroelectricitat i els equipaments elèctrics del Pirineu. A més, els participants viistaran la central reversible de Sallente i participaran en una observació noctura del cel del Pallars, a càrrec de Celístia Pirineus. 

Dimecres i dijous, els actes es traslladaran a Tremp, on hi ha prevista una visita a l'Epicentre, a la seu de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), a la Central de Talarn i a les comportes del pantà de Sant Antoni. Durant aquest dos dies, s'organitzaran quatre taules rodones. Divendres, en el viatge de tornada a Barcelona, faran parada a Cellers per visitar la central de Terradets. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació