Dissabte, 27 d'abril de 2024
Diables

​Les millors bèsties de foc de Catalunya se citen al Pallars

La Colla de Diables Lo Peirot de Tremp celebra la segona edició del "Pallars de Foc"

Darío Albert 3 de maig de 2017 a les 11:36
L'àguila Cremablat farà d'amfitriona | Llibert Cases
La Colla de Diables Lo Peirot de Tremp organitza aquest cap de setmana la segona edició del "Pallars de Foc", la trobada de bestiari de foc. Aprofitant el marc de la Fira de Primavera, la plaça Catalunya de Tremp serà l'epicentre d'un cap de setmana ple d'activitats, on el foc i el producte local seran els protagonistes. El plat principal és el correfoc de dissabte a la nit, quan les nou bèsties convidades, juntament amb l'àguila local, la Cremablat, recorreran els carrers de Tremp. 

En l'edició d'enguany hi participaran les colles de Mataró, l'Hospitalet de Llobregat, Montornés del Vallès, Alguaire, Sarrià, Artesa de Lleida, Vandellós, Argentona i Cambrils. Durant el cap de setmana, els ciutadans que passegin per la Fira de Primavera es trobaran amb un cavall alat, una truja, un drac, una galera o una àguila bicèfala, entre d'altres animals fantàstics.

Durant el dissabte, els membres participants degustaran el producte local com la ratafia, el vi o el cava. A la tarda, l'historiador trempolí Pau Castell serà el ponent de la xerrada "Lo drac, lo gegant, lo peirot: les arrels medievals de la festa trempolina". L'endemà, a partir de les dotze del migdia, les bèsties acompanyaran els Gegants de Tremp en la tradicional cercavila. 

El president en funcions de la colla de diables, Roger Capdevila, ha explicat que l'objectiu de la trobada és "apropar la cultura del foc, existent arreu dels Països Catalans, al Pallars Jussà" i que l'entitat continuarà treballant per "fer Tremp un motor cultural, un referent per al bestiari català i per fer del Pallars una terra de foc".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació