Dissabte, 20 d'abril de 2024
Ramaderia

La Guardia Civil denuncia el mal estat de tres ponis a la Torre de Cabdella

Els agents van constatar que dues femelles de poni francès tenien les peülles massa llargues | El propietari dels animals nega que els ponis estiguin abandonats

Redacció 25 d'abril de 2017 a les 10:54
Es tracta d'un mascle i dos femelles de poni francès | Seprona
La Guardia Civil va denunciar, fa uns dies, una explotació equina formada per un mascle i dos femelles de poni francès, a la Torre de Cabdella. Durant la inspecció els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guardia Civil (Seprona) van constatar l'"abandó" dels animals i la "deixadesa" en les cures dels animals, ja que les dues femelles tenien les peülles excessivament llargues, provocant dificultats per caminar. 

Els agents van denunciar els fets i els van posar en coneixement del veterinari de la zona perquè dugués a terme les mesures sanitàries adients. Els fets es van donar a conèixer al Departament d'Agricultura i se'ls va fer arribar l'acta de la infracció.

El ramader se sent "afectat"

Aquest diari s'ha posat en contacte amb el propietari dels ponis, que ha manifestat la seva sorpresa en conèixer la versió que ha donat la Guardia Civil, un relat que considera "intolerable". El ramader se sent "afectat" i ha desmentit que els animals estiguin abandonats, tal i com han fet públic els agents del Seprona aquest dimarts. 

El titular dels ponis ha justificat el fet que les dos femelles tinguessin les peülles llargues per la manca de personal qualificat per realitzar aquestes tasques. "Això no és com anar al mecànic. La persona que talla els cascs als animals viu a gairebé una hora de la Vall Fosca i no ha pogut venir en els últims mesos. Això fa que s'hagi anat retardant", ha explicat.
 

Una femella amb les peülles ja retallades, aquest dimarts. Foto: Pallars Digital


El ramader ha assegurat que la Guardia Civil ha actuat arran de la denúncia d'un veí de la zona durant les vacances de Setmana Santa. Des de diumenge, segons explica, els tres ponis ja tenen les peülles degudament retallades.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació