Dilluns, 29 d'abril de 2024
eletricitat

El Govern obre un expedient a Endesa pels talls elèctrics causats per la nevada

El Departament d'Empresa i Ocupació està recollint informació sobre l'afectació per posteriorment determinar si es sanciona o no la companyia

Redacció 29 de març de 2017 a les 09:23
Una subestació d'Endesa, en imatge d'arxiu | Adrià Costa
El Govern, a través dels serveis territorials del Departament d'Empresa i Ocupació a Lleida, ha obert un expedient informatiu a Endesa pels talls en el subministrament elèctric a 22 municipis lleidatans el passat cap de setmana com a conseqüència de la nevada que va caure. Només al Pallars Jussà, un miler de persones es van quedar sense subministrament elèctric el dissabte, una incidència que es va allargar fins diumenge al vespre en municipis com Sant Esteve de la Sarga, Castell de Mur o Tremp.

El director dels serveis territorials, Ramon Alturo, ha explicat que estan "recollint informació del que va passar" per saber quina va ser l'afectació. Ho estan fent a través dels consells comarcals i els ajuntaments per poder determinar, una vegada coneguin la versió de la companyia, si cal emprendre algun tipus de mesura sancionadora. 
 
Alturo ha explicat que ja durant el cap de setmana, després de la nevada, els alcaldes i presidents de consells comarcals dels punts on va començar a fallar el subministrament elèctric, li van anar comentant totes les incidències i ell va "facilitar la gestió" amb Endesa, companyia de la qual ha destacat la "facilitat de comunicació", per tal de restablir el més aviat possible la llum. Segons Alturo, hi va haver un "contacte permanent" amb Endesa durant tot l'episodi i fins i tot es van arribar a dur a terme algunes operacions complicades com la posada de grups electrogens en alguns punts com una masia on només hi viuen dues persones.

Això no obstant, Alturo ha dit que han decidit obrir un expedient informatiu a la companyia per saber quina és la seva versió del que va passar i com ho justifiquen. Amb aquesta informació i la que s'acabarà de recollir després de sol·licitar-ho als alcaldes i consells comarcals, des del Departament es determinarà quin tipus de mesura s'emprèn vers la companyia, ja sigui a tall de recomanació o fins i tot sanció. 

Una comitiva d'alcaldes i càrrecs electes d'ERC va signar dilluns l'anomenat Manifest de Montoliu de Segarra, on es denuncia, entre d'altres, la manca d'inversió i manteniment de la xarxa elèctrica al territori. La Diputació de Lleida ha convocat per aquest dimecres una reunió per l'apagada del cap de setmana amb totes les formacions polítiques representades a la institució i després de recollir les queixes dels ajuntaments i consells comarcals.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació