Divendres, 19 d'abril de 2024
llum

Desenes d'abonats encara sense llum al Pallars, la majoria en masies o granges

Un dels nuclis que més hores ha estat sense subministrament és Sant Esteve de la Sarga | L'avaria també ha afectat el municipi de Tremp

Redacció / ACN 26 de març de 2017 a les 12:40
Un operari treballant en els comptadors d'electricitat | Europa Press
El nombre d'abonats de la demarcació de Lleida afectats per l'avaria elèctrica d'aquest dissabte és d'uns 600, segons ha informat Endesa. La companyia treballa amb la previsió que aquesta tarda l'avaria quedi completament resolta i no descarta posar més grups electrogens si convé. Segons Endesa, tots els afectats hores d'ara són clients aïllats com masies o granges, i ja no hi ha cap nucli urbà afectat.

Els talls van arribar a deixar sense llum més de 9.000 abonats de 22 municipis de les comarques de Lleida, entre els quals Tremp i Sant Esteve de la Sarga. La neu caiguda ahir a la zona va malmetre alguns cables que s'han hagut de reparar després d'inspeccionar-los amb un helicòpter. L'avaria més important va afectar un cable d'alta tensió a Ponts. 

El president d'ERC a Ponent, Carles Comes, ha anunciat que aquest dilluns presentaran una queixa al departament d'Empresa i Coneixement per demanar que la Generalitat sancioni l'empresa per la gestió que ha fet de les incidències del temporal. Segons Comes, les tempestes d'aigua i neu estaven anunciades i Endesa no va actuar amb prou anticipació i, a més, la gran quantitat de talls de llum registrats arreu del territori "demostra que hi ha una manca de manteniment de les línies elèctriques, que estan cada vegada més deixades".

Comes ha explicat que la queixa es presentarà en representació de tots els consistoris afectats, independentment del partit que els governi, perquè "el problema de la llum no té color polític". Un dels municipis on han estat més hores sense llum va ser Sant Esteve de la Sarga. A més, des d'ERC també estan recollint totes les incidències en un document que faran arribar als diputats i senadors del partit a Madrid per tal que presentin preguntes parlamentàries al Ministeri d'Indústria i que doni explicacions per la responsabilitat que li pertoca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació