Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme sostenible

Una periodista francesa elaborarà un reportatge sobre el turisme sostenible

Ha visitat diferents indrets de la comarca del Pallars Jussà en un viatge coordinat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Lina Borrell 2 de març de 2017 a les 14:31
La travessa circular d'El Cinquè Llac discorre pel llac de Montcortès | El Cinquè Llac
Una periodista de la revista francesa Tour Hebdo adreçada a professionals de turisme amb més de 25.000 lectors, ha iniciat un viatge de tres dies per diferents indrets de les comarques del Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça. La finalitat d'aquest recorregut és conèixer l'oferta turística i així incloure-la en un reportatge de 10 pàgines que publicarà pròximament sobre el turisme sostenible a Catalunya.
 
L'elaboració d'aquest reportatge coincideix amb la designació d'aquest any 2017 per l'Assemblea General de les Nacions Unides com a l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament.
 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida col·labora en l'organització d'aquest viatge de premsa, que ha estat promogut pel Centre de Promoció Turística de Catalunya a França en col·laboració amb l'Oficina de Turisme del Pallars Jussà i l'Oficina de Turisme de la Vall de Boí. La periodista Florence Donnarel va arribar dimarts al Pallars Jussà, on va visitar la zona de l'entorn del llac de Montcortès i la casa Leonardo, vinculats amb la ruta del Cinquè Llac.
 
Dimecres es va desplaçar a la comarca de l'Alta Ribagorça, on va visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, i va gaudir de la gastronomia elaborada amb productes locals i de proximitat. Continuarà el seu recorregut per altres indrets de Catalunya amb punt de sortida del poble de Barruera, a l'Alta Ribagorça, en direcció cap a les Terres de l'Ebre.
 
El mercat de França representa el principal client estranger de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, amb un 42 % del nombre total dels visitants internacionals.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació