Dissabte, 20 d'abril de 2024
sostenibilitat

L'Alt Pirineu i Aran rebrà 1,8 MEUR de fons europeus per a projectes d'energies renovables

Serviran per implementar una vintena d'instal·lacions tèrmiques per abastir edificis públics

Redacció 25 de febrer de 2017 a les 10:32
Els presidents dels consells comarcals, amb Reñé i Borràs, aquest divendres a Lleida | Diputació de Lleida
Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran rebran 1,85 milions d'euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) destinats al projecte d'energies renovables ForecastLocal4, que serviran per implementar una vintena d'instal·lacions tèrmiques per abastir edificis públics. Amb una inversió de 3,9 milions, el projecte neix amb la necessitat d'afavorir el pas cap a una economia baixa en carboni a través de les energies netes com la biomassa.

Aquest sistema, que s'implementarà al llarg de tres anys, permetrà articular un sistema de gestió forestal dels boscos de propietat municipal al l'Alt Pirineu i Aran, per a la mobilització de biomassa forestal per a usos tèrmics en edificis i equipaments públics de les sis comarques que conformen aquest espai -Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Val d'Aran-, totes elles amb un elevat pes específic de boscos de propietat de l'administració local.

Així ho han anunciat aquest divendres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs. La inversió total al territori serà major, ja que ja que la Generalitat aportarà un cofinançament que s'afegirà als fons europeus.  Els projecte ForecastLocal4, que rebrà els ajuts dels fons FEDER, pertany a l'Eix 4 de la convocatòria 2014-2020, que són les línies destinades a projectes locals per a potenciar el desenvolupament de l'eficiència energètica.

Joan Reñé, ha felicitat els representants dels consells comarcals perquè "amb la seva actitud, esforç i iniciativa" han fet possible aquestes subvencions "per millorar la gestió d'allò que és públic, així com dels serveis i de l'economia del nostre territori".

El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre les regions. El Programa operatiu del FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d'un creixement intel·ligent, sostenible i integrador del territori, en la línia de les directrius de l'estratègia Europa 2020 i la seva transposició a Catalunya.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació