Dilluns, 29 d'abril de 2024
joves

Els joves del Sobirà escullen amb què volen invertir els diners que es destinen a joventut

La creació d'un espai per a joves i la restauració del gegant Atlant, entre les set propostes més votades

Redacció / ACN 23 de febrer de 2017 a les 09:48
Els tallers de rap, una de les propostes seleccionades | Oficina Jove
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l'Ajuntament de Sort, mitjançant l'Oficina Jove, ha finalitzat la campanya participativa dels pressupostos per a joves. L'objectiu d'aquesta experiència ha estat oferir als joves l'oportunitat d'implicar-se en primera persona i de forma directa en el disseny i gestió d'actuacions de les quals són receptors.

L'edició d'enguany és una prova pilot que compta amb un pressupost de 4.000 euros finançat amb l'aportació de la Direcció General de Joventut. Les propostes aprovades han estat la creació d'un espai per a joves a Esterri d'Àneu i Sort, la creació d'una colla castellera, la restauració del gegant Atlant, un taller de grafits, la recuperació d'horts socials, un taller de rap i el projecte "Rebels amb causa".

Un cop definits els projectes, toca passar a l'acció, i els joves interessats poden inscriure's online per organitzar i participar en algunes de les set propostes aprovades que més els interessin. A l'espai de joves s'hi destinarà 1.085 euros, a la colla castellera 328 euros, al projecte "Rebels amb causa" 250 euros, a la restauració del gegant un total de 917 euros, al taller de grafits 306 euros, als horts socials 830 euros i a taller de rap un total de 286 euros.

La valoració que es fa des de l'Oficina Jove del Pallars Sobirà dels primers resultats de participació en les jornades de votació realitzades, ha estat en el seu conjunt molt positiva, si bé s'han identificat correccions a implementar en futures edicions (com és una major cobertura per facilitar la participació dels joves de tots els municipis, una major coordinació i implicació amb els centres educatius).

Durant el procés de participació s'han aprovat set propostes i se n'han descartat un total de 23. Al procés de participació hi han participat 66 joves, 50 menors d'edat i 16 majors de 18 anys, amb una proporció de 60% homes i 40% dones.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació