Dijous, 25 d'abril de 2024
residus

Els alumnes de P5 de l'Escola Valldeflors de Tremp aprenen a separar els residus

Han visitat la deixalleria del Pallars Jussà, on s'han fet una idea del camí que segueixen les escombraries

Redacció 22 de febrer de 2017 a les 13:08
Els alumnes de P5, a les portes de la deixalleria de Tremp | Escola Valldeflors
Els alumnes de P5 de l'Escola Valldeflors de Tremp han visitat la deixalleria del Pallars Jussà, situada a la capital del Pallars Jussà, on s'han fet una idea del camí que segueixen les escombraries un cop ells les dipositen en els contenidors corresponents. Aquesta visita s'inclou en una campanya entre els escolars de la comarca per tal de fomentar la separació de les diferents fraccions i incentivar la prevenció de residus.

Des del punt de vista ambiental el millor residu és aquell que no es genera. Tanmateix, en els darrers anys, tant a Catalunya com en els nostres contexts immediats, els residus municipals no han parat de créixer. Per aquest motiu, la normativa, en tots els nivells, va situant progressivament la prevenció de residus com a primera prioritat en la seva gestió.

En aquesta visita s'aprofita per explicar la campanya de reciclatge de l'oli de cuina usat que s'està impulsant al Pallars Jussà per tal de reduir la contaminació a la comarca. Per incentivar aquesta campanya s'entrega a cada alumne un embut i díptic explicatiu, on indica el servei que s'ofereix de recollida porta a porta als habitatges, bars i restaurants.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació