Dimarts, 7 de maig de 2024
gestió forestal

El Consell del Jussà promou la inserció laboral dels joves en el sector forestal

Organitza per segon any una formació teòrico-pràctica de 290 hores sobre gestió forestal entre els joves aturats de la comarca

Redacció 15 de febrer de 2017 a les 13:38
Alumnes del curs de l'any passat, en plena formació | Consell Comarcal Pallars Jussà
El Consell Comarcal del Pallars Jussà, mitjançant l'Oficina Jove comarcal, iniciarà el proper 13 de març una formació teorico-pràctica de 290 hores sobre gestió forestal i aprofitaments fustaners. En aquesta formació hi poden participar fins a 12 joves d'entre 18 i 29 anys inscrits al programa Garantia Juvenil.

Aquest projecte, subvencionat del Servei d'Ocupació de Catalunya, es va realitzar per primer cop l'any passat amb una valoració molt positiva. Enguany es torna a presentar conjuntament amb dues entitats de formació i participació de referència forestal: el Centre de formació forestal especialitzada del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i l'associació Amics del Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt. 

L'objectiu és impulsar la inserció laboral dels joves en el medi rural i donar suport a iniciatives per a la creació de llocs de treball per aquest col·lectiu estratègic com contribuir a millorar l'explotació d'un recurs clau per a l'equilibri mediambiental de la comarca.

El projecte, que es desenvoluparà a la comarca del Pallars Jussà, consta de dues parts, una part d'acció formativa teòrica i pràctica de 190 hores i la segona part, de realització de 100 hores de pràctiques en empreses del sector forestal i/o en entitats públiques. A més, els joves rebran un incentiu de 150 euros al mes al llarg de l'acció formativa.

Les prioritats d'aquest projecte són fomentar la transferència de coneixement i innovacions en el sector forestal-silvícola en les zones rurals i per altra banda, impulsar una formació professionalitzadora adequada a les necessitats del sector.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació