Dimecres, 24 d'abril de 2024
recerca

La música al Pallars abans de l'acordió, en una jornada de recerca

L'Ecomuseu organitza les 9es Jornades de Memòria Oral, on recupera la figura del folklorista pallarès Enric Vigo

Redacció 26 de novembre de 2016 a les 12:35
La Quadra de Casa Gassia acull la jornada | Ecomuseu
L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acull aquest dissabte la jornada de recerca Memòria oral i patrimoni musical del Pirineu, un projecte en curs de recuperació del folklorista pallarès Enric Vigo i Rabasa (1865-1926), que posa de manifest l'existència al segle XIX d'una rica tradició de músics i balls populars al Pallars.

Dins la seva obra són abundants les referències a cobles de músics, i als gralls i flabiols que sonaven alguns pastors. Aquests gralls i altres instruments del Pirineu (graire, graile, grall, clarí, prima, flubiol, oboès, bot...) van desaparèixer al ritme de les orquestres de metalls i dels acordions. La recuperació d'aquesta memòria musical necessita interrogar-se sobre aquests instruments i els seus orígens, a partir de la història i la memòria oral.

Intervindran en la jornada membres de l'Ecomuseu, així com músics i professors com Pierre Rouch, Sergi Llena o Philippe Destrem. A la tarda, a les 19:30h, hi haurà un concert-ball folk a la Quadra de Casa Gassia amb bots i gralls pirinencs per recordar la música que es feia al Pallars abans dels acordions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació