Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

Dos partides procedents de l'impost turístic dinamitzaran projectes al Pallars

Els diners serviran per a potenciar turísticament l'entorn de la Noguera Pallaresa i per fomentar Sort com a destinació esportiva i familiar

Jordi Ubach Llorens 22 de novembre de 2016 a les 11:59
El Noguera Pallaresa es beneficiarà dels ajuts concedits per la Generalitat | Ajuntament de Sort
La Generalitat ha concedit enguany 1,4 milions d'euros (MEUR) de l'impost turístic en subvencions a diferents ens locals de Lleida amb l'objectiu de donar suport al desenvolupament de diferents plans de foment territorial del turisme. Es tracta del 21,5% del conjunt de Catalunya, on s'han destinat uns 6,5 MEUR.

En total s'han concedit sis subvencions a la demarcació, de les quals dos afecten a les comarques pallareses. S'ha destinat, per una banda, una partida a la dinamització turística de l'entorn del riu Noguera Pallaresa, repartida entre els Consells Comarcals del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà. L'altra partida és per l'Ajuntament de Sort, destinada a fomentar la població com a destinació turística esportiva i familiar.

La resta de partides de la demarcació són a l'Ajuntament de Balaguer per a la millora de l'accessibilitat del turisme cultural a la Balaguer Medieval; a la Diputació de Lleida pel projecte Ponent Actiu de creació d'itineraris turístics i senyalització de punts d'interès; i al Consell Comarcal de la Noguera pel pla d'acció certificació Starlight Montsec-2.

Aquests diners serviran per crear, rehabilitar i millorar infraestructures turístiques; recuperar o crear itineraris turístics; renovar senyalització turística existent o crear-ne de nova; adequar i millorar espais turístics; i crear productes turístics innovadors que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat, entre d'altres.

4,1 MEUR per 15 projectes des del 2014

Des del 2014 –any en què es van posar en marxa els plans de foment territorial– i fins al 2016, la Direcció General de Turisme haurà subvencionat a Lleida 15 projectes amb un import total de 4,1 milions d'euros. Aquestes subvencions han propiciat que es posin en marxa projectes per valor de més de 13,5 milions d'euros, xifra que suposa una important inversió per dinamitzar turísticament aquesta zona.

Enguany, la Generalitat subvenciona fins el 50% dels projectes presentats amb un màxim de 400.000 euros. Aquests ajuts es financen gràcies als ingressos generats per l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET). L'objectiu d'aquests ajuts ha estat posar al servei dels ens locals lleidatans un programa de subvencions per afavorir que les destinacions turístiques lleidatanes millorin la seva competitivitat.

Aquesta línia d'ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya: apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació