Divendres, 19 d'abril de 2024
corporatiu

Google selecciona i finança un projecte de NacióDigital

Es tracta d'una eina de tractament de dades per a mitjans que es desenvoluparà amb tecnologia pròpia i hi participaran els periodistes de les diferents edicions | NacióDigital és l'únic mitjà català seleccionat en aquesta ronda, on no hi ha cap més projecte de la seva categoria a tot l'estat espanyol

Redacció 17 de novembre de 2016 a les 11:42
La Digital News Initiative finança projectes de mitjans de 25 països europeus | DNI
Google donarà suport i finançarà un projecte de NacióDigital que el mitjà desenvoluparà i provarà durant els propers mesos. La companyia californiana ha anunciat aquest matí els projectes als que donarà suport en el marc del finançament de la Digital News Initiative. Concretament, ha escollit 124 projectes d'entre els més de 850 rebuts per part de mitjans digitals de 25 països d'Europa, i NacióDigital és l'únic mitjà en català que ha estat seleccionat en la seva categoria.

El projecte presentat per NacióDigital es basa en una solució global de tractament i visualització de dades per a mitjans que incorporarà diverses funcionalitats útils en l'entorn digital, centrant-se en la gestió d'informació i en una navegació simple tant des d'ordinadors com des de dispositius mòbils. El desenvolupament de l'eina serà a càrrec de Sobrevia.net, l'empresa que gestiona el departament tecnològic de NacióDigital, i comptarà amb tots els periodistes de les diferents edicions del mitjà, així com amb el coneixement adquirit a través de Labs&Data.

L'any 2015, quan Google va fer la primera sol·licitud de projectes, en van resultar escollits un total de 128, amb un finançament de més de 27 milions d'euros. La ronda d'enguany suposa una inversió de 24 milions per part de la companyia, repartits en diversos projectes d'Europa Press, Der Spiegel, The Financial Times o El Corriere de la Sera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació