Dissabte, 20 d'abril de 2024
corporatiu

NacióDigital rep el premi Nacional de Comunicació

El mitjà recull el reconeixement en un dels "millors moments" de la seva trajectòria, segons ha destacat la directora Karma Peiró

Oriol March 15 de novembre de 2016 a les 07:20
Karma Peiró, directora de NacióDigital, rep el premi de mans del president Carles Puigdemont | Adrià Costa
NacióDigital ha rebut aquesta tarda en un acte al Palau de la Generalitat el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de mitjans d'arrel digital. Els encarregats de pujar al faristol per recollir el reconeixement han estat la directora del diari, Karma Peiró; el director de negoci, Jordi Font; i el subdirector Ferran Casas. Peiró ha destacat que el mitjà rep aquest premi en un dels "millors moments" de la seva història, especialment arran de les bones xifres d'audiència que el converteixen en líder des de fa 21 mesos ininterromputs.

Peiró ha indicat que les empreses periodístiques estan "en constant ebullició", i ha avançat que un mitjà com NacióDigital ha de saber combinar la tecnologia i el "periodisme de tota la vida" per seguir progressant. La directora del diari ha rebut el premi de mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha destacat la necessitat de tenir "ciutadans ben informats".

Puigdemont, periodista de professió -"ara en excedència", diu sovint- ha recalcat que es requereixen persones que puguin distingir "entre el pamflet, la publicitat, la propaganda i la informació". En aquest sentit, el president de la Generalitat ha apostat per un sistema de comunicació que "funcioni i que tingui futur", perquè fer les coses bé en català - en l'apartat dels mitjans- és una "proesa".
 

La representació de NacióDigital que va assistir a la gala. Foto: NacióDigital


El dirigent nacionalista ha estat acompanyat al Saló Sant Jordi per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la consellera de la Presidència, Neus Munté; el secretari de Comunicació del Govern, Miquel Martín Gamisans; i el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Jordi Vilajoana.

Premsa

Carles Capdevila, director fundador del diari Ara, assegura que el premi és dels subscriptors de la publicació, especialment aquells que es van sumar al projecte quan encara no havia sortit al carrer el primer número. "També és un premi per a la redacció", ha destacat Capdevila, que ha confessat viure el reconeixement com un estímul per "portar ètica i dignitat al periodisme". El periodista ha rebut el premi en la categoria de premsa, i ha demanat als mitjans que "filtrin la mentida". "Hem de defensar la cultura per sobre de la incultura", ha ressaltat el director fundador de l'Ara.

Capdevila ha indicat que els poders "no respecten la llibertat de premsa". "Es prenen massa seriosament el que publiquem, i el periodisme polític cau en el joc de l'intercanvi de favors", ha destacat el periodista osonenc. "He rebut missatges de felicitació de gent que feia la vida impossible quan era director", ha apuntat, que també ha criticat els poders econòmics per voler governar des de "despatxos foscos".

Ràdio i televisió

Carles Pérez, presentador del programa El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac -premiat en la categoria de radiodifusió-, ha destacat la "qualitat fora de qualsevol dubte" dels premiats. Pérez ha destacat la feina de l'equip que l'acompanya i la "llibertat" que els dóna l'emissora a l'hora de treballar. Daniel López, director del canal Súper 3, ha volgut recordar els 25 anys del Club Súper 3 i els "valors" que impregnen la iniciativa des del principi. López també ha volgut felicitar La Marató de TV3 pels seus cinc lustres de vida.

Barcelona Televisió també ha estat guardonada, així com també el publicista Oriol Villar. Leopoldo Rodés ha rebut una commemoració a títol pòstum, que ha estat recollida pel seu nét.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació