Dimarts, 14 de maig de 2024
carretera de baiasca

Els veïns de Baiasca podran circular pel nou accés abans de Nadal

Arrenca la fase inicial de les obres amb l'estabilització d'un nou pas d'uns 370 metres que hauria de permetre un accés digne als veïns a mitjans de desembre | L'accés a Baiasca s'acabaria de consolidar passat l'hivern en una segona fase

Jordi Ubach Llorens 15 de novembre de 2016 a les 09:17
Imatge dels treballs topogràfics que han començat aquest dilluns | ACN
Les obres de la carretera de Baiasca han arrencat aquest dilluns amb els treballs preparatoris topogràfics i de desbrossament, amb la previsió que la maquinària pesant s'incorpori a l'obra durant aquesta setmana. Els primers treballs consistiran en estabilitzar un ramal ja existent, d'uns 370 metres, que esquivarà la zona afectada per les esllavissades que han complicat l'accés als veïns reiteradament des del passat mes de maig

Les previsions dels tècnics apunten a que aquesta fase inicial de les obres, que va a càrrec de la Diputació de Lleida, s'allargui unes tres setmanes efectives, de manera que a mitjans de desembre hauria de quedar enllestit un primer pas provisional. Més endavant, a la primavera, s'acabarà de consolidar el pas en una segona fase que inclourà les actuacions de la resta d'administracions. 

Tot i que aquests treballs s'han iniciat ara amb la intenció d'avançar-se al fred i a possibles glaçades a la zona, el desnivell d'aquest nou vial farà que aquest hivern, en dies de neu i gel, el pas sigui difícil, segons ha admès l'assessor pel desenvolupament d'Infraestructures de la Diputació de Lleida, Ramon Lleonart.
 

Els alcaldes de Llavorsí i Baiasca observant el plànol de la nova carretera. Foto: ACN


En aquest sentit, els veïns han mostrat la seva preocupació per l'accés al poble en cas de neu i gel a la carretera. L'alcalde pedani de Baiasca i veí del poble, Jordi Fillet, ha dit que els veïns veuen l'inici de les obres amb "preocupació" per l'època de l'any en què comencen, però ha expressat la seva confiança en les paraules dels tècnics, que els han assegurat que no hi haurà cap problema.

​Fillet, ha explicat que els veïns de Baiasca estan contents per un inici de les obres que s'ha fet esperar i que a provocat que els veïns hagin acabat "angoixats" pels sis mesos llargs de precarietat per accedir al poble. Per evitar perills als usuaris i per treballar en condicions, la carretera estarà tallada des de les 8:30h fins a les 17h. Durant aquest període, el pas només estarà autoritzat per emergències.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació