Dijous, 18 d'abril de 2024
cinema

Les Valls d'Àneu celebren el «CurtÀneu», la seva primera mostra de curtmetratges

L'Ecomuseu, Món Natura Pirineus i els ajuntaments d'Espot, Esterri d'Àneu, Alt Àneu i la Guingueta d'Àneu acolliran les sessions de cinema

Redacció 10 de novembre de 2016 a les 09:24
Fotograma d'un dels curtmetratges que es projectaran a la mostra | CurtÀneu
Les Valls d'Àneu acolliran aquest cap de setmana el CurtÀneu, la seva primera mostra de curtmetratges. Entre el divendres i el diumenge es projectaran set sessions de cinema (esportiva, familiar, golfa...) en diferents espais de la Vall com l'Ecomuseu o l'auditori de l'equipament Món Natura Pirineus, entre altres. La mostra compta amb el suport dels ajuntaments de les Valls d'Àneu: Espot, Esterri d'Àneu, l'Alt Àneu i la Guingueta d'Àneu, municipis on es projectaran els curtmetratges.

L'objectiu és dinamitzar la producció audiovisual local i mostrar cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental i també rural i produït per gent del territori. Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any a la vall però també al visitant que hi va a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. 

Des de l'organització es vol fomentar el cinema des de l'escola i l'Institut d'Esterri, centres que participen activament en aquest projecte. Els alumnes de 4t d'ESO tenen com assignatura la creació d'un curt durant aquest curs que presentaran en la segona edició de la mostra. Entre els curts que es projectaran, n'hi ha de premiats i de directors de rellevància, com David Victori. En aquests, participa gent del territori, com Lluís Figuls, Toni Año, Oriol Riart i Txalmet.
 
En la seva primera edició, el CurtÀneu arribarà també a un públic familiar, realitzant activitats pels més petits. Gràcies al suport i a l'esforç dels centres educatius en aquesta primera edició del CurtÀneu, es durà  a terme un taller de curtmetratges que tindrà lloc aquest dijous amb els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Ses Morelló d'Esterri d'Àneu. Així mateix, divendres al matí es realitzaran xerrades i projeccions amb tots els estudiants de l'Escola la Closa i de l'Institut Ses Morelló.
 

Consulta la programació del CurtÀneu 2016


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació