1 de 10
drogodependències

El Servei d'Atenció a les Addiccions de Tremp atén 80 persones en dos anys

La prevenció de drogues en adolescents ha centrat aquest divendres el «2n Debat sobre drogodependències» | Diversos experts han abordat a Tremp les estratègies per evitar el consum abusiu de drogues entre els joves

El debat ha omplert l'Epicentre de Tremp | Ajuntament de Tremp
per Redacció, 29 d'octubre de 2016 a les 10:21 |
Aquest divendres ha tingut lloc a l'Epicentre de Tremp el 2n Debat sobre Drogodependències, un acte organitzat per l'ONG Projecte Home Catalunya i que ha tingut com a tema central les estratègies de prevenció per a adolescents. Ha comptat amb la presència d'experts que han presentat diferents experiències de prevenció i han debatut sobre els recursos per evitar el consum abusiu de drogues entre els adolescents i joves.

L'acte ha començat amb una breu introducció a càrrec de l'alcalde de Tremp, Joan Ubach; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; i el director de Projecte Home Catalunya, Oriol Esculies. Tot seguit, la regidora de Benestar, Dona, Igualtat i Cohesió Social de l'Ajuntament de Tremp, Míriam Pla, ha presentat els participants de la taula rodona.


Hi han pres part Jordi Bernabeu, psicòleg del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Granollers i especialitzat en les addiccions a les noves tecnologies; Marta Escolà, cap de la Unitat Tècnica de Promoció de la Salut de l'Ajuntament de Lleida; Francesc Ventura, sotsdirector de l'Àrea Social de la Fundació “la Caixa”; Carlota Wetzel, cap del departament Humanístic-social del FEDAC de Lleida; i Sònia Font, directora del Servei d'Atenció a les Addiccions a Lleida de Projecte Home Catalunya.

80 persones ateses al Servei d'Atenció a les Addiccions


El 2n Debat sobre Drogodependències l'ha organitzat el Servei d'Atenció a les Addiccions a Lleida de Projecte Home Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà. Aquest servei, situat al Centre Cívic Tarraquet de Tremp, ofereix atenció i tractament de les addiccions i en els seus dos primers anys d'existència ha atès 80 persones.

A més dels programes de tractament, el Servei d'Atenció a les Addiccions porta a terme diferents accions de prevenció destinades a diversos col·lectius. En aquest sentit, a principis d'octubre es van fer sessions de prevenció de l'abús de drogues per a 400 militars que s'estan formant a l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials (AGBS) de Talarn.

Especial atenció també en l'alcohol

Durant el debat, s'ha parlat de la necessitat de treballar en la prevenció ja des de l'adolescència com la millor manera d’evitar problemes futurs. També s'ha destacat la importància d'adaptar els programes de prevenció a realitats creixents entre els joves com són les addiccions al telèfon mòbil, els videojocs o les apostes online. 

D'altra banda, tenint en compte el context del Pallars, s'ha recordat el paper de la prevenció per tal de pal·liar fenomens com el botellot i el consum abusiu i desmesurat d'alcohol. En aquest sentit, s'ha recordat la feina que encara queda per fer per tal de fer visibles els problemes d'addiccions al Pallars i poder-los tractar com un problema de salut com qualsevol altre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació