Dissabte, 4 de maig de 2024
fotografia

​Tremp acollirà al novembre el primer festival de fotografia de natura

El festival Photo Terra neix amb l'objectiu de reivindicar la fotografia de natura com a eina de conservació

Redacció 18 d'octubre de 2016 a les 09:11
La presentació ha tingut lloc a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida
Tremp acollirà del 4 al 6 de novembre el festival Photo Terra, una iniciativa que pretén crear un espai de debat, formació i comunicació sobre el paper de la fotografia de natura en la conservació del territori i el turisme de natura. El certamen, organitzat per Photo Logistics amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp coincidirà amb la trobada anual de socis d'Aefona (Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura), que també participa en aquest esdeveniment.

La presentació de Photo Terra ha tingut lloc aquest dilluns a la Diputació de Lleida amb la participació de la diputada provincial Rosa Maria Mora; del diputat provincial i alcalde de Tremp, Joan Ubach; del responsable de l'empresa Photo Logistics, Carles Santana; i del tècnic de Recursos Naturals del consistori trempolí, Josep Àngel Alert.

Durant la presentació, l'alcalde de Tremp ha afirmat que amb el festival es pretén donar a conèixer els atractius paisatgístics de Tremp i del Pallars Jussà per poder esdevenir una comarca de destinació turística. Precisament, el responsable de recursos naturals de l'Ajuntament de Tremp ha afirmat que Tremp i el Pallars Jussà és un enclavament reconegut pels fotògrafs de natura per la multitud de racons i indrets dels quals disposa i per l'espectacularitat de les imatges que s'aconsegueixen.

Els objectius principals del festival, tal i com ha explicat el responsable de Photo Logistics, Carles Santana, es basen en tres eixos temàtics: la fotografia de natura com a eina de conservació del medi natural, la comunicació a través de la imatge i el paper del turisme de naturalesa en el canvi de percepció de les comunitats locals. Els organitzadors han assenyalat que s'han marcat com a repte de futur que aquest festival esdevingui un referent al sud d’Europa de fotografia de natura i conservació. 
 

El trempolí Jordi Peró és un especialista en fotografia de natura. Foto: Jordi Peró


Durant el cap de setmana s'han programat diferents tallers i xerrades sobre diverses tècniques fotogràfiques que s'usen en la fotografia de natura amb professionals del sector. També es preveu una taula rodona amb periodistes especialitzats en la naturalesa i la presència d'algun fotògraf local que explicarà la fotografia de natura a la comarca del Pallars Jussà.

En concret, s'han programat tallers divulgatius de fotografia nocturna i light paiting amb Èric Marsinyach i Fran Palmero, de fauna en alta velocitat amb Pablo Bou, i de composició en el paisatge amb Enrique Mariscal, tots ells autors de trajectòria internacional.

Pel que fa a les xerrades, s'han programat un parell a càrrec de fotògrafs internacionals que presentaran els seus projectes com Chris Gomershall sobre la conservació a la Gran Bretanya i un altre sobre les aus i les cultures humanes, de David Tiplig. També s'han previst dues conferències amb autors catalans: Òscar Domínguez parlarà sobre la situació dels voltors asiàtics i Xavier Basora del potencial de la fotografia de natura com a modalitat ecoturística.

La trobada també comptarà amb una taula rodona de debat entre periodistes especialitzats en natura: Maria Rosa Vila de la revista Descobrir i Arturo Larena de l'agencia EFE. Les inscripcions al festival es poden fer a través del web d'Aefona. En aquests moments hi ha 72 persones inscrites.
 

Consulta el programa del festival Photo Terra

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació