Dissabte, 20 d'abril de 2024
fires

El bestiar pirinenc es dóna cita a la Fira de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu

La vaca bruna serà la protagonista del dissabte i el cavall pirinenc català del diumenge

Redacció 14 d'octubre de 2016 a les 09:33
La Fira de Santa Teresa és de les més importants del sector | Turisme Valls d'Àneu
Com cada any per aquestes dates, Esterri d'Àneu celebra la tradicional Fira de Santa Teresa, una fira com les d'abans, d'una llarga tradició al Pirineu, en la qual ramaders d'arreu del territori es reuneixen per comprar i vendre el bestiar. Serà aquest cap de setmana, els dies 15 i 16, quan els ramaders es trobaran a la capital de les Valls d'Àneu per participar en una de les fires més importants del sector al Pirineu.

El plat fort, com és de costum, tindrà lloc dissabte amb la 14a subhasta de vedells i vedelles de raça Bruna dels Pirineus i el 36è Concurs i premis de vaca Bruna dels Pirineus del Pallars Sobirà i el tast. Aquest és el certamen amb més volum d'animals de tot el Pirineu català. 

El diumenge està reservat al cavall amb el 22è Concurs raça Cavall Pirinenc Català, un tast de carn de poltre i una exposició sobre la raça. També se sortejarà una poltra i es podran efectuar passeigs en poni durant tot el matí. Com no podia ser d'altra manera, també hi haurà temps per la disbauxa amb la cercavila que protagonitzaran les xarangues Kina Creu i Petacanyes.

Tan dissabte com diumenge, durant tot el matí, hi haurà exposat al costat del recinte firal un mercat d'artesania, productes ramaders i mercaderia en general. També s'oferiran visites guiades a Casa Gassia de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, concretament el dissabte de 12 a 14h i de 17h a 20h i el diumenge de 12h a 14h amb entrades 2x1.
 

Programa de la Fira de Santa Teresa 2016

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació