Dilluns, 29 d'abril de 2024
joves

Els primers pressupostos participatius del Sobirà reben 26 propostes

Restaurar el gegant Atlant o recuperar horts en desús, entre les idees recollides | Es tracta de la primera experiència d'aquestes característiques al Pallars i compta amb una partida econòmica de 4.000 euros

Jordi Ubach 12 d'octubre de 2016 a les 10:13
La recuperació dels horts en desús de Sort, una de les propostes | Oficina Jove PS
Fer un correbars poètic, recuperar horts en desús o abandonats, programar un concert amb un grup de renom o restaurar l'Atlant, el primer gegant del Pallars Sobirà. Són només algunes de les 26 propostes fetes per joves del Pallars Sobirà i recollides en els primers pressupostos participatius de la comarca, una iniciativa de l'Oficina Jove del Pallars Sobirà amb l'objectiu de materialitzar les idees dels i les joves en accions i activitats concretes.

El funcionament és molt senzill. En una primera fase s'han recollit i divulgat idees inspiradores, que després calia concretar en una segona fase amb propostes viables i amb un mínim pressupost definit. Aquesta segona fase de recollida de propostes és oberta a tothom fins el dissabte 15 d'octubre.

Un cop tancat el termini per presentar propostes començarà el procés de revisió que culminarà amb les jornades de votació presencials, només per a joves d'entre 12 i 34 anys, previstes pel divendres 4 de novembre a Sort -a les 18h al Bar del Casal de la gent gran- i l'11 de novembre a Esterri d'Àneu -a les 18h a l'Ajuntament-. En aquestes jornades només hi podran participar els joves de la comarca amb edats compreses entre els 12 i els 34 anys.

Entre totes les aportacions rebudes fins la data, destaca la restauració de l'Atlant, el primer gegant del Pallars Sobirà, una iniciativa presentada per l'associació cultural Els Esmolets de Sort. Una altra de les propostes destacades consisteix en la recuperació dels horts abandonats situats al voltant de Sort, per tal que aquell que hi estigui interessat pugui conrear i cultivar la terra però també utilitzar les parcel·les per un ús més social.
 

Imatge promocional dels pressupostos participatius. Foto: Oficina Jove del Pallars Sobirà


Amb una partida econòmica inicial de 4.000 euros, els pressupostos participatius del Pallars Sobirà estan inclosos dins el marc del Consell Obert de Joves, un espai on els joves de la comarca poden fer sentir la seva veu respecte la gestió i polítiques del territori. Es tracta d'una prova pilot per assajar i promoure noves maneres de participar i implicar-se dels joves amb la comarca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació