Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

Es presenta la 2a edició de la F-Rally d'Esterri d'Àneu

Els dies 15 i 16 d'octubre les Valls d'Àneu acolliran la prova amb l'objectiu de recuperar l'esperit de fer muntanya

Redacció 4 d'octubre de 2016 a les 09:58

Imatge de la presentació a la Diputació de Lleida. Foto: Diputació de Lleida


La Diputació de Lleida ha presentat aquest dilluns la segona edició de la F-Rally d'Esterri d'Àneu, una prova esportiva que se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d'octubre i que està organitzada per l'Espot Esquí Club Valls d'Àneu (EECVA) i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb la col·laboració dels ajuntaments d'Esterri Àneu, d'Alt Àneu i la Guingueta d'Àneu.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas; del director de l'Àrea Tècnica de la FEEC, Marcial Aleman; del director del F-Rally, Nèstor Bohigas; i del president de la Secció de Muntanya de l'EECVA, Ferran Lloret.

L'objectiu de la prova, que enguany s'obre a tothom, és de recuperar els ral·lis de muntanya, una prova històrica a Catalunya que pretén posar en valor el respecte per la muntanya. L'any passat es va organitzar com a prova pilot i van ser-hi convidats uns vint equips. Enguany, la inscripció es tancarà en uns dos-cents equips.

Aquesta és una especialitat esportiva que es desenvolupa a terrenys de mitja i alta muntanya amb punts de pas i sense recorregut definit, amb l'objectiu de realitzar-lo a peu i grimpant amb el mínim temps possible. Es valora l'estratègia, la tècnica i el companyerisme entre els participants.

Les característiques pròpies de l'F-Rally és que es disputa per equips de dos o tres persones integrants (masculines, femenines o mixtes). Degut a les exigències del ral·li, és necessari que els corredors tinguin un currículum muntanyenc que demostri unes aptituds suficients per afrontar les dures jornades d'alta muntanya. La prova serà en completa autosuficiència, no hi ha avituallaments, cal dur el menjar i l'aigua és a les fonts naturals.

S'han organitzat tres categories: alpí, muntanya i travessa. La més exigent és la categoria alpina, per a experts, on és necessari casc i cordes per fer escalada i té una durada d'unes vuit hores. La de muntanya i la travessa transcorren per un recorregut que es pot fer caminant amb una durada d'unes sis hores.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha declarat que des del municipi s'aposta per l'esport i per donar a conèixer un territori magnífic com és el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Nacional d'Aigüestortes. El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, al seu torn, ha manifestat el seu compromís amb aquests esdeveniments esportius que ajuden a dinamitzar el territori i a posicionar les comarques lleidatanes com a referent turístic combinant l'esport i la natura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació