Dimarts, 23 d'abril de 2024

La Generalitat presenta a Tremp el nou model d'innovació RIS3CAT

Un centenar de persones de tot el Pirineu assisteixen a la presentació

Redacció 23 de setembre de 2016 a les 10:06

Un centenar de persones han assistit a la presentació. Foto: Epicentre


El Govern català ha presentat aquest dijous a Tremp el Pla d'acció de la RIS3CAT, una estratègia de país, considerada com un exemple de bones pràctiques a la Unió Europea, amb l'objectiu de consolidar la innovació com a motor del creixement sostenible, la competitivitat del teixit productiu i la cohesió social.

Hi han participat el secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès; el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Albert Castellanos; el gerent d'innovació empresarial d'ACCIÓ, Carles Miranda; el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson; i el cap de servei de Gestió de Fons de Cooperació i Estructurals, Jordi Castells. 

La Generalitat vol donar a conèixer al territori les actuacions de suport a la innovació del Pla d'acció de la RIS3CAT, que manté com a principal objectiu transformar el coneixement i la tecnologia en valor econòmic i social. Dit d'una altra manera: es tracta de visualitzar el pas de l'anterior model basat en la construcció d'infraestructures i equipaments d'R+D, a la transferència tecnològica al teixit empresarial i als projectes col·laboratius d'innovació.

Abans de la trobada de dijous amb els agents econòmics de l'Alt Pirineu i l'Aran, s'han organitzat sessions informatives a Girona, Lleida, Tarragona i la Catalunya central. En les properes setmanes es visitaran les altres dues delegacions territorials catalanes a les Terres de l'Ebre i a Barcelona.  

El passat 7 de juny el Govern va aprovar el mecanisme de finançament que garanteix un calendari estable pel conjunt d'instruments i convocatòries que despleguen l'estratègia RIS3CAT en el període 2016-2018. Aquest sistema permet vehicular 406 milions d’euros del programa operatiu Feder de Catalunya 2014-2020 cap al teixit productiu i el sistema d'R+D+i de Catalunya, que suposarà un volum d'inversió superior als 1.000 milions d’euros. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació