Divendres, 19 d'abril de 2024

Segon atac en una setmana de gossos a ovelles al Pallars Jussà

El reagrupament dels animals, que es van escampar per Boumort, possibilitarà fer el recompte dels danys

Jordi Ubach 21 de setembre de 2016 a les 10:51

Els Agents Rurals amb una de les ovelles mortes. Foto: Agents Rurals


Nou atac de gossos a ovelles al Pallars Jussà. Es tracta del segon en poc més d'una setmana, després que entre el 9 i el 10 de setembre tres gossos assaltessin una explotació ramadera de Llimiana i en deixessin 31 ovelles mortes. Els Agents Rurals i els agents de la Reserva de Boumort denuncien ara un nou atac a un ramat d'ovelles, que es va produir dissabte a la reserva de caça Boumort, al terme municipal de Conca de Dalt.

Els Agents Rurals han confirmat que es tractaria de l'atac de dos gossos, dels quals se n'ha localitzat un i la seva propietària, una ramadera, que s'haurà de fer càrrec dels danys ocasionats. L'atac es va produir mentre les ovelles, de fins a tres ramaders, estaven pasturant a Boumort. Segons sembla, els gossos van escapar-se de la seva explotació per irrompre contra els corders, que van escampar-se espantats.

Fins aquest dimecres no es preveu que els Agents Rurals puguin tornar a reagrupar tot el ramat, una tasca indispensable per poder fer el recompte definitiu d'exemplars morts, així com del cost total dels danys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació