Dimecres, 1 de maig de 2024

La fibra òptica arribarà a Tremp el primer trimestre de 2017

3.300 llars del municipi tindran accés a Internet a una velocitat de 1.000 Mb

Redacció 15 de setembre de 2016 a les 14:35

Connexions de fibra òptica. Foto: Flickr


L'Ajuntament de Tremp i Adamo Telecom tindran enllestit el desplegament de la xarxa de fibra òptica durant el primer trimestre de l'any que ve, moment en el qual els veïns que ho desitgin podran connectar-se a Internet a una velocitat de 1.000 Mb de descàrrega i 200 Mb de pujada. Com ja va avançar Pallars Digital, el consistori ha apostat per la instal·lació de fibra òptica amb l'objectiu de millorar l'eficàcia de les comunicacions per a particulars i empreses locals.

L'inici del desplegament per part d'Adamo s'iniciarà a l'octubre, amb un mes de retard respecte el que inicialment s'havia previst. L'empresa, que té experiència en municipis petits i mitjans, ja treballa a Cervera, Torrefarrera i Alpicat, entre altres. El consistori creu que aquest nou servei pot ser clau per al desenvolupament personal, social i empresarial de la zona i dels seus habitants.
 
En paral·lel, l'ajuntament desenvoluparà un projecte de xarxa corporativa que inclou la connexió a través de fibra òptica dels diferents equipaments municipals. Això permetrà unificar els serveis municipals i suposarà una reducció en la despesa de contractació. Per a fer el desplegament de la fibra òptica s'utilitzaran infraestructures ja existents, de manera que l'impacte de les obres serà mínim. 

La fibra òptica és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món. En l'àmbit domèstic, els 100 MB reals que ofereix la fibra permeten la TV d'alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació