Dimecres, 8 de maig de 2024

Territori destina 1,2 milions a millorar l'accessibilitat de nuclis de muntanya

Els consells comarcals del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Val d’Aran i l’Alt Urgell gestionaran les obres

Redacció 1 d'agost de 2016 a les 16:01
El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 1,2 milions d’euros a la millora de l‘accessibilitat de determinats nuclis de muntanya. Les actuacions es faran durant l’últim trimestre d’aquest any, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller Josep Rull, durant la reunió del consell d’alcaldes de l’Alt Urgell.

Després d'aquesta, el conseller també ha afirmat que l’estat del benestar té a veure amb la cohesió territorial, especialment a una part de Catalunya, on “l’equilibri territorial només es garanteix des de l’accessibilitat”. Per això, ha apuntat que “la prioritat és trobar recursos d’on sigui per garantir un accés adequat als nuclis”. En concret, ha indicat, es prioritzaran els accessos a nuclis habitats de les comarques de muntanya més malmesos a conseqüència de les inclemències meteorològiques.

Pel que fa a la seva gestió, anirà a càrrec dels consells comarcals del Pallars Subirà, el Pallars Jussà, la Val d’Aran i l’Alt Urgell. Tots aquests controlaran el pressupost i la prioritat per executar les obres que garanteixin el manteniment dels accessos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació