Dijous, 16 de maig de 2024

Tot a punt pel primer Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus

Aquest tipus d'esdeveniments compten amb una llarga tradició en països com el Regne Unit o Suïssa, o les Illes Canàries

Redacció 8 de juliol de 2016 a les 10:25

Els senderistes podran gaudir dels paisatges de la Vall Fosca. Foto: Ajuntament de la Torre de Cabdella


Aquest divendres arenca el Festival de Senderisme Vall Fosca-Pirineus, el primer d’aquest tipus a Catalunya, juntament amb els festivals de la Vall de Boí, la Cerdanya i la Vall Ferrera, que van tenir lloc el mes de juny. El gran potencial en camins i itineraris ha fet que la Vall Fosca engegui aquesta iniciativa de festival de senderisme, un tipus d’esdeveniment amb una llarga tradició en països com el Regne Unit o Suïssa, o les Illes Canàries. Amb un públic fidel, aquests esdeveniments ajuden a promocionar un territori des de múltiples punts de vista i amb les rutes a peu com a fil conductor.

El Festival de senderisme Vall Fosca-Pirineus, que tindrà lloc del 8 al 10 de juliol, presenta un programa amb sortides molt variades. Així, per exemple, es podrà gaudir d’una pujada amb telefèric, amb sopar a Estany Gento, observació d’estrelles i baixada nocturna a Sallente amb un guia. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici també forma part del projecte i oferirà la sortida Les pedres parlen, per la via verda del Carrilet. A més de les rutes, el festival de la Vall Fosca ha organitzat un sopar i un dinar amb productes de proximitat.

7a Vertical Cabanera

El Festival està també vinculat a la 7a Vertical Cabanera, la cronoescalada al Montsent de Pallars des de Capdella, que tindrà lloc el diumenge. Enguany serà la 3a prova de la Copa d’Espanya de Verticals i la 7a Copa Catalana de Curses Verticals, amb un recorregut de 5,2 quilòmetres i un desnivell de 1463 metres. 

En aquesta edició la Vertical incorpora la caminada inèdita de l’Escala Blanca per als qui vulguin gaudir de l’espectacular paisatge que ofereix la Vall Fosca, i que consisteix en pujar des de Capdella fins a la cambra d’aigües, a la cabana del pastor. Des d’allà tornaran a baixar, pel camí de l’Escala Blanca, el que utilitzaven els treballadors durant les obres de la central de Capdella i que era el més segur pels allaus de neu. Els participants sortiran ben d’hora per arribar a la cabana del pastor on se’ls oferirà esmorzar i animaran els corredors que passaran per aquest punt.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació