Dilluns, 6 de maig de 2024

Tornafort, Malmercat i Puigforniu reclamen l'arranjament de la carretera

Els veïns han organitzat una marxa lenta per la N-260 fins a Sort aquest diumenge com a mesura de protesta | Lamenten la "manca de respostes i de solucions per part de les administracions"

Jordi Ubach 29 de juny de 2016 a les 09:53

Cruïlla de la LV-5131 a la N-260. Foto: Jordi Ubach


Els veïns de Malmercat, Tornafort i Puigforniu, al terme municipal de Soriguera, iniciaran aquest diumenge un seguit d'accions de protesta per reclamar la millora de la carretera LV-5131, que uneix aquests nuclis amb la N-260. El comú de veïns lamenta el "preocupant mal estat i abandonament" en que es troba la carretera, que consta de dos braços (Malmercat i Puigforniu). Per aquest motiu, han demanat el seu arranjament a l'Ajuntament de Soriguera, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Síndic de Greuges.

Segons els veïns, la via que dóna accés a aquests nuclis acumula més de 200 clots en un recorregut de set quilòmetres, un fet que els dificulta la circulació i els suposa un perill quan s'han de desplaçar. La particularitat de la carretera és que una part, la que està en pitjor estat, és de titularitat municipal, i ni l'Ajuntament de Soriguera ni el Consell Comarcal disposen dels recursos per arranjar-la. L'altra part pertany a la Diputació de Lleida, que la manté en bon estat de conservació.
 

Els veïns denuncien l'estat de la carretera LV-5131. Foto: Ernest Andreu


L'acte previst per aquest diumenge, de 17h a 19h, consistirà en una marxa lenta pactada amb les autoritats competents per la N-260, des de Saverneda (Hostal Nou) fins a Sort. Aquesta marxa ocuparà un carril de la carretera i, per tant, el trànsit en direcció Sort es veurà restringit. Els veïns lamenten la "manca de respostes i de solucions per part de les administracions", i conviden a participar de la marxa a "tothom que se senti afectat pel mal estat de les carreteres pallareses".

El veïnat va fer públic el seu malestar amb una carta publicada la setmana passada a la secció "Dis la teva!" d'aquest diari. Les queixes per la precarietat de la LV-5131 s'uneixen a les de la carretera de Baiasca, on actualment s'està treballant per iniciar una obra d'urgència que restableixi el pas de vehicles, i a la d'Escàs i Caregue, on tot just fa un mes s'hi va produir un esfondrament.
 

Els veïns denuncien l'estat de la carretera LV-5131. Foto: Comú de veïns

 

Preocupant mal estat i abandonament de la carretera LV-5131

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació