Divendres, 3 de maig de 2024

Tremp i Sort pengen la bandera irisada per l'alliberament LGTBI

Avui és el dia per a l’Alliberament de les persones Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals i Intersexuals

Redacció 28 de juny de 2016 a les 11:21
Avui és el Dia per a l’Alliberament de les persones Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals i Intersexuals i el municipi de Tremp se suma als actes de suport organitzats i es reafirma en contra de l’homofòbia, i ho fa penjant el símbol d’aquest col·lectiu, la bandera irisada, a la plaça dels Països Catalans. El darrer ple de l’ajuntament va aprovar per unanimitat de tots els grups adherir-se a una moció per eradicar la lgtbifòbia a Tremp presentada per l’entitat Colors de Ponent.
 

La bandera llueix a la plaça dels Països Catalans. Foto: Ajuntament de Tremp


Entre els acords presos, cal destacar que des de les regidories competents es treballarà per desenvolupar polítiques específiques, es fomentarà la igualtat de drets i es garantirà que als diferents espais municipals per a joves es treballi per a la normalització del fet LGTBI; a més, d’instrumentar un conveni amb l’Observatori Contra l’Homofòbia per tal de rebre i tramitar les denúncies per agressions de caràcter transfòbic, homofòbic i bifòbic a la ciutat.

Altres poblacions pallareses també s'han unit a aquesta acció, com Sort o Soriguera. Totes elles es declaren poblacions respectuoses amb la diversitat sexual i amb la realitat de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queer i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.
 

La bandera LGTBI onejant a la façana de l'Ajuntament de Sort. Foto: Baldo Farré

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació