Divendres, 26 d'abril de 2024

Carta oberta als candidats

Redacció 23 de juny de 2016 a les 10:28
Benvolguts/da candidats/a, 

El Pallars Jussà i el Pallars Sobirà representem el 8,5% del territori de Catalunya amb una població de només el 0,28% del total. Aquesta despoblació, juntament amb l'elevada mitjana d'edat, per sobre els 55 anys, denoten que tenim un problema en el territori. A més, la topografia específica d'aquest territori fa que només s'hi pugui accedir per ports de muntanya.

Des de la Societat de Foment del Pallars Jussà, Jussactiu, s'ha realitzat un estudi entre a la població mitjançant enquestes i s'han fet reunions sectorials i amb tècnics experts, en referència a la necessitat de la millora de la situació actual, constatant que aquesta passa, entre d'altres, per la millora de les infraestructures existents.

De les reunions i enquestes realitzades se'n desprèn entre d'altres dos missatges molt clars: la necessitat de disposar d'unes vies de comunicació adequades amb l'objectiu de reduir la distància i millorar la qualitat de les carreteres entre el Pallars i la resta de Catalunya, a destacar el Port de Comiols, i millorar les vies de comunicació entre les diferents valls i comarques que conformen el nostre territori. I el segon la millora de la cobertura de les telecomunicacions, concretament la radiofonia i internet.

Es per això que en la recent celebrada junta general d'accionistes es va decidir adreçar-nos, amb aquesta carta oberta, a tots els candidats per la demarcació de Lleida a les eleccions del proper diumenge dia 26 de juny, per tal que ens facin saber quin és el seu projecte en aquesta matèria per les nostres comarques i quines accions es comprometen a fer en cas de sortir escollits per satisfer les necessitats expressades.

Restem a l'espera de les seves respostes, que els agraïm d'antuvi, per poder informar als socis que tenim a les dues comarques.

Atentament,

Josep González Sala
President de Jussactiu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació