Dilluns, 6 de maig de 2024

Preocupant mal estat i abandonament de la carretera LV-5131

Redacció 22 de juny de 2016 a les 12:02
Els comuns de veïns/es dels pobles de Malmercat i Puigforniu i l'EMD de Tornafort han fet arribar a l'Ajuntament de Soriguera, i al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, un seguit d'escrits, en forma d'instància i mocions, per fer-los sabedors del preocupant mal estat i abandonament en que es troba la carretera LV-5131 i per demanar-los el seu arranjament.

La carretera que va fins al poble de Tornafort i que s'inicia a la N-260 al seu pas per l'indret anomenat L'Hostal Nou, passa per la finca de Saverneda, té un braç que es desvia cap al poble de Malmercat i un altre que duu a Puigforniu, està plena de forats (més de 200) que fan quasi impossible passar-hi sense que, passis per on passis, acabis caient al forat. A més a més del mal estat del ferm, s'hi ha d'afegir el fet que la bardissa que creix als laterals i que fa més de dos anys que no es talla, ha reduït l'amplada transitable substancialment i, per si no n'hi hagués prou, totes les aigües pluvials transcorren pel mig de la calçada ja que no hi ha cunetes que ho evitin.

El veïnat està cansat d'haver de reparar els seus vehicles més sovint del que caldria. Cal tenir present la perillositat que comporta haver de passar per una via tan malmesa i també que en aquests pobles hi ha mainada i jovent que han de baixar cada dia a l'escola o a l'Institut de Sort (i que s'hi desplacen amb el transport escolar). En conseqüència, han començat a presentar escrits en forma d'instància a l'Ajuntament, al Consell Comarcal i al Síndic de Greuges de Catalunya per mirar de solucionar aquest problema. Ja s'ha rebut la resposta del síndic, que ha iniciat una primera ronda de sol·licituds d'informació per tal d'aclarir què està passant.

Per altra banda, hi ha un fet ben curiós en relació a aquesta carretera. El tram de dalt, el que arriba a Tornafort, des del trencall de Malmercat, es troba en un impecable estat de manteniment perquè pertany a la Diputació de Lleida que, cada any, fa les tasques que pertoquen. És curiós que la maquinària necessària per poder dur a terme aquesta feina, ha de passar pel tram malmès, fet que provoca que es malmeti encara més, ja que es tracta de maquinària pesada. Els veïns es pregunten per què les dues administracions no arriben a un acord per a augmentar l'eficiència en la despesa de diners públics i aprofiten el pas de la maquinària ja desplaçada per fer l'actuació en tot el tram afectat.

Per tant denunciem públicament aquesta situació i demanem solucions immediates a les institucions competents. 

Des de els comuns de veïns de Soriguera convocarem i farem pública una agenda de mobilitzacions populars per aquest estiu, si no es soluciona el problema immediatament.

Comú de veïns/es de Malmercat, Tornafort i Puigforniu

 

Els veïns denuncien l'estat de la carretera LV-5131. Foto: Comú de veïns

 

Els veïns denuncien l'estat de la carretera LV-5131. Foto: Comú de veïns

 

Els veïns denuncien l'estat de la carretera LV-5131. Foto: Comú de veïns

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació