Dijous, 18 d'abril de 2024
esports

Sort escalfa motors per una nova temporada d'aigües braves

El Campionat d'Espanya d'estil lliure donarà inici a un seguit d'activitats, que acabaran amb el 53è Ral·li Internacional

Redacció 8 de juny de 2016 a les 09:14

Els mesos de juny i juliol són sinònims de piragüisme a Sort. Foto: Ajuntament de Sort


El riu Noguera Pallaresa ha estat seu de nombroses competicions i esdeveniments de piragüisme d'aigües braves des dels anys seixanta fins l'actualitat. El piragüisme es va introduir a l'Estat a través d'aquest riu quan un grup de caiaquistes francesos, belgues i holandesos, explorant el seu recorregut, van determinar que era un riu excepcional per la pràctica d'aquest esport.

Des de l'any 1964, moment en què es va celebrar el 1r Ral·li Turístic Internacional de la Noguera Pallaresa, Sort ha acollit nombroses competicions a nivell regional i internacional, com per exemple el Campionat del Món de Descens Júnior de 1988, el Campionat del Món d'Estil Lliure de 2001, el Campionat del Món de Descens de 2010 i la Copa del Món d'Estil Lliure de 2014, entre d'altres. En aquest context, el Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa s'ha celebrat cada any ininterrompudament, complint enguany els 53 anys d'història.

El tret de sortida de la temporada es donarà amb el Campionat d'Espanya d'estil lliure o freestyle, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juny al Camp de Regates l'Aigüerola de Sort. En el marc d'aquest campionat, el dissabte es disputarà el 1r Open de Caiac Cross, una competició oberta per qualsevol amant del piragüisme que tingui ganes de posar-se a prova. Tothom qui vulgui participar, es podrà inscriure hores abans de l'inici.

Al mes de juliol se celebrarà el 53è Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa, des de dijous 21 fins el diumenge 31. Durant aquests deu dies es disputaran proves federades a nivell autonòmic i estatal i d'altres competicions obertes. Les diverses proves tindran lloc al Camp de Regates. Els visitants també podran gaudir d'activitats culturals i festives emmarcades dins el programa del Ral·li. El calendari de competicions de la prova és el següent:

21-24: Campionat d'Espanya d'Eslàlom
25: Descens Popular Llavorsí-Sort i Descens Minis Sort-Montardit
26: Copa Catalana de Joves Promeses d'Eslàlom
27: Open Internacional d'Esquimotatge
28: Open Internacional de Ràfting Nocturn
30-31: Copa d'Espanya de Joves Promeses d'Eslàlom

Aquests esdeveniments estan coorganitzats per l'Associació Esportiva Pallars i l'Ajuntament de Sort, entitats que col·laboren conjuntament des de fa temps per seguir promocionant Sort i el riu Noguera Pallaresa com a destinació de piragüisme d'aigües braves.
 

Cartell promocional del 53è Ral·li Internacional. Foto: Ajuntament de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació