Dimarts, 30 d'abril de 2024

L'IEI homenatja el professor i activista cultural Jordi Mir

El trempolí és Creu de Sant Jordi i un estudiós de la vida de Pompeu Fabra

Redacció 3 de juny de 2016 a les 09:53

L'acte ha tingut lloc a l'aula magna de l'IEI. Foto: IEI


La directora de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Montserrat Macià, ha participat aquest dijous en l'acte d'homenatge al trempolí Jordi Mir i Parache, professor de llengua catalana i activista cultural. L'acte, que ha tingut lloc a l'aula magna de l’IEI, ha comptat amb les intervencions de l'escriptor pallarès Pep Coll; el delegat a Lleida de l'Institut d'Estudis Catalans, Ramon Sistac; la presidenta d'Òmnium Cultural Lleida-Ponent, Montserrat Torres; i l'alcalde de Tremp, Joan Ubach.

Jordi Mir va néixer a Tremp l'any 1935, tot i que ben jove es va traslladar, amb la seva família, a Barcelona. Professor de llengua catalana i activista cultural, va ser assessor de diversos mitjans de comunicació i ha publicat nombrosos articles i llibres sobre excursionisme i toponímia. És un estudiós de la vida de Pompeu Fabra, i ha dirigit amb Joan Solà, l'obra completa del lingüista. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi, i l'any 2010 va rebre un emotiu homenatge per part de l'Institut d’Estudis Catalans.

L'acte ha comptat també amb la intervenció musical de Martí Vila, Joana Admella i Neus Alert, tots ells antics alumnes de l'Escola de Música de Tremp.
 

Els participants de l'homenatge, a les escales de l'IEI. Foto: IEI

 

Recupera l'entrevista de Pallars Digital a Jordi Mir

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació