Dissabte, 27 d'abril de 2024

Pallars Digital celebra aquesta nit el seu tercer aniversari a Rialp

Animal, TrastoCATs i Showkats posaran la música en una celebració que començarà a les 22:30h

Jordi Ubach 3 de juny de 2016 a les 09:15

Oques Grasses, durant la festa del primer aniversari a Salàs de Pallars. Foto: Jordi Peró


El diari Pallars Digital va complir el passat divendres el seu tercer aniversari i com cada any, per celebrar-ho, ha preparat una festa amb música, sorteigs i moltes més sorpreses. Si en la primera edició van ser els osonencs Oques Grasses els qui van posar Salàs de Pallars de potes enlaire, i l'any passat els barcelonins Trast, enguany els encarregats d'animar la festa seran els vallesans Animal, un grup nascut aquest 2016 i que en pocs mesos s'ha convertit en una sensació dins el món del mestissatge català. 

Després de dos anys de celebració a la població de Salàs de Pallars, enguany la festa es muda per primer cop al Pallars Sobirà, en concret al poble de Rialp. La festa tindrà lloc aquesta nit, a partir de les 22:30h, a la plaça del Tornall, i amb el patrocini de Nació Digital, Cervós Grup i l'Ajuntament de Rialp. Com cada any, serà oberta a tothom, amb entrada gratuïta, i comptarà també amb l'actuació del Mag Miquel Àngel substituint Mag Pol i Mag Frank, que cauen del cartell per problemes familiars. També gaudirem del jove grup de la Pobla de Segur TrastoCATs, i del fi de festa dels DJ's de Rialp Showkats.

Durant la nit també se sortejaran dos sopars per a dos persones a Lo Quiosc de Talarn i a l'Escalarre Rock Cafè de Sort. Per participar al sorteig, es podran comprar les tires durant la nit. Les actuacions musicals estan previstes sobre les 23:30h, amb Animal com a cap de cartell. El grup presentarà al Pallars el seu primer treball Més enllà de les paraules, un disc que està en descàrrega directa fins divendres a la seva pàgina web. Els poblatans TrastoCATs ens oferiran un repertori variat de versions de tot tipus, des del pop fins a la rumba, i Showkats animaran la festa fins la matinada.
 

Cartell de la festa del 3r aniversari de Pallars Digital. Foto: Comuniquemm


La festa d'aniversari de Pallars Digital es ve celebrant des de fa dos anys durant el primer cap de setmana de juny, i s'ha convertit amb només un parell d'edicions en un ritual per celebrar el naixement del diari de les comarques pallareses i, al mateix temps, per donar la benvinguda a l'estiu pallarès.

Un grup emergent amb molta projecció

Gerard Aledo, també conegut pel seu alter-ego cantautor "Sr. Smizz", encapçala Animal, el seu nou projecte després de deixar Al Quadrat. Al febrer la banda va publicar el seu primer disc Més enllà de les paraules, disponible en descàrrega directa a la seva pàgina web, amb el que han aconseguit colar-se als festivals de més renom del país, com el Clownia, l'Strenes de Girona o el Concert de l'Estelada de Vilanova de Bellpuig, on van actuar el passat 2 d'abril. El seu primer single Només amb tu ha arribat a convertir-se en les últimes setmanes en tot un hit.
 

Animal ha entrat fort en l'escena musical catalana. Foto: Animal


Animal barreja sonoritats íntimes i contundents amb aires de pop, folk americà, reggae, soul i mestissatge. El grup està format per músics de diversos racons de Catalunya i està cridat a arrasar amb una proposta que combina el romanticisme elegant amb un cert esperit canalla. En el seu videoclip promocional s'acompanya d'una quinzena de músics: des d'Els Catarres, La Pegatina, Txarango o Buhos fins a Ítaca Band, 9Son o Trast, tot passejant pel Born de Barcelona. Aquesta nit tindrem l'oportunitat de veure'ls en acció.

A banda dels patrocinadors, la festa del tercer aniversari de Pallars Digital no seria possible sense la confiança de tots i cadascun dels nostres lectors durant aquests tres anys de vida, sense els socis, sense els anunciants, ni sense els col·laboradors que han volgut recolzar la iniciativa. Aquests són la cervesa CTretze Pirineus, la Comissió de festes de Rialp, el Cafè Lambretto, BBVA, el restaurant La Canonja, l'Hostal-Restaurant Buenos Aires, Comuniquemm, Sebastia Indústries de la fusta, Lo Quiosc i l'Escalarre Rock Cafè.

Descarrega't la música d'Animal a la seva web

Crònica de la festa del primer aniversari (juny 2014)

Crònica de la festa del segon aniversari (juny 2015)

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació