Dissabte, 20 d'abril de 2024

ERC, CUP i Fem Municipi planten el ple del Consell del Sobirà

L'oposició reclama informació sobre el sacrifici de 30.000 alevins de truita del canal d'alevinatge d'Escaló

ACN 4 de maig de 2016 a les 09:47

Canal d'alevinatge d'Escaló, on es van sacrificar uns 30.000 alevins de truita. Foto: ACN


Els grups de l'oposició d'ERC, CUP i Fem Municipi al Consell Comarcal del Pallars Sobirà han plantat el ple extraordinari d'aquest dimarts al vespre com a acte de protesta davant la "manca de transparència" del govern comarcal. L'oposició volia que l'equip de govern donés en sessió plenària les explicacions sobre la gestió del canal d'alevinatge d'Escaló, d'on han desaparegut 30.000 cries de truita i saber què ha passat amb aquests exemplars, que es van portar de França el 4 d'abril. Volen conèixer si el canal d'alevinatge disposa de tots els permisos, quin cost va suposar la compra d'alevins, si es van sacrificar i en cas afirmatiu per quina raó.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha reconegut algun error en la gestió però ha dit que el gruix de l'expedient és correcte. El Consell Comarcal ha construit en els darrers mesos dos canals d'alevinatge, el d'Escaló i el de Llavorsí, amb l'objectiu de tornar a posicionar la comarca com a destí de pesca de truita.
 

Representants dels grups a l'oposició, a l'exterior del ple. Foto: ERC


Els consellers d'ERC, CUP i Fem Municipi han entregat un document al president, Llàtzer Sibís, just abans d'abandonar el ple on se li demana que convoqui com més aviat millor el ple extraordinari per tractar el sacrifici de 30.000 alevins de truita, la gestió de personal, l'eliminació d'ajuts de transport a les escoles de la comarca, la recollida porta a porta i la presència a Fitur 2016, entre altres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació