Dijous, 25 d'abril de 2024
esports

Malabarista de les sis rodes

Oriol Ruiz, un trempolí de només 13 anys, ha aconseguit tres rècords absoluts d'Espanya d'eslàlom en cadira de rodes elèctrica

Jordi Ubach 18 d'abril de 2016 a les 13:14

Oriol Ruiz és tot un expert en eslàlom tot i la seva joventut. Foto: Toni Ruiz


Us imagineu una competició d'habilitats en cadira de rodes elèctrica dissenyada especialment per a persones amb discapacitat física? Existeix. És la Lliga Catalana d'Eslàlom de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i té en Oriol Ruiz Corona, un trempolí de només 13 anys, un dels seus màxims exponents. Tot i competir en categoria Infantil, l'Oriol ha aconseguit aquesta temporada fins a tres rècords absoluts d'Espanya en una competició que va acabar el passat 2 d'abril a Lleida.

L'Oriol Ruiz, que competeix per la Federació Catalana dins les Escoles Federatives, pateix una distròfia muscular que li provoca una disminució física del 75%. Això no l'impedeix entrenar-se tots els dimarts a la tarda a Lleida amb la Federació Catalana d'Esport Adaptat i el recolzament de la seva família. El seu pare, Toni Ruiz, explica que "per nosaltres és un esforç com qualsevol altre pare que tingui fills entrenant a qualsevol esport fora de casa", tot i que admet que "és un sacrifici agradable". "Veiem que gaudeix i li agrada i això és el més important", assegura.

El proper repte de l'Oriol tindrà lloc aquest dissabte 23 d'abril a Esplugues de Llobregat amb els Campionats de Catalunya. Els Campionats d'Espanya, on també hi competirà, es disputaran a mitjans de juny, i en totes dues competicions l'Oriol compta amb moltes opcions d'aconseguir un bon resultat. Amb aquest objectiu treballa i s'entrena aquests dies, com es pot comprovar en el vídeo que adjuntem a continuació.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació