Dijous, 25 d'abril de 2024

​El turisme d'aventura espera augmentar un 5% els serveis del 2015

Tret de sortida a la nova temporada d'esports d'aventura a Llavorsí | La Diputació de Lleida invertirà uns 50.000 euros anuals en la neteja de la Noguera Pallaresa durant 5 anys

ACN / Redacció 13 d'abril de 2016 a les 17:47

Autoritats en la inauguració de la temporada d'aventura. Foto: ACN


Les previsions de les empreses d'esports d'aventura de Lleida són bones de cara a aquesta temporada i esperen superar els serveis registrats la temporada anterior i sobrepassar la xifra dels 650.000. Les perspectives per a aquesta campanya són favorables atenent al suau però continu creixement que ha experimentat el sector en els darrers anys, conseqüència de la lenta recuperació econòmica i de la progressiva obertura del sector als mercats exteriors.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñe, ha destacat la importància d'aquest sector durant la presentació de la temporada que s'ha fet aquest matí a Llavorsí i ha aprofitat per anunciar una aportació anual, durant un període de cinc anys d'entre 30.000 i 50.000 euros per la neteja i manteniment de la Noguera Pallaresa. L'objectiu d'aquesta actuació és mantenir el riu amb les màximes garanties de seguretat.

A la demarcació de Lleida hi ha 224 empreses que es dediquen a aquest sector i generen uns 2.000 llocs de treball, amb un impacte econòmic del sector d'uns 90 milions d'euros, 28 dels quals directes. Durant el 2015 les empreses van realitzar 646.000 serveis de turisme actiu, un 4% més que l'any anterior. Els clients provenen bàsicament de Catalunya (un 70%). Un 16,8% arriba de l'estat espanyol i el 13,2 restant del mercat estranger. En aquest mercat és on el sector vol incidir donat que creu que pot augmentar molt més encara.
 

Barques iniciant el descens aquest dimecres a Llavorsí. Foto: ACN


En la seva intervenció, el president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha indicat que les empreses lleidatanes del sector inverteixen any rere any en l'ampliació i la millora d'infraestructures i en el manteniment dels equipaments de les diferents modalitats d'esports d'aventura i turisme actiu que ofereixen. Dolcet ha reconegut que la comarca ha estat capaç de passar al davant de la veïna França pel que fa a infraestructures relacionades amb aquest esport. Dolcet ha destacat l'arrelament de molts joves que es dediquen a aquest esport al territori.

Aquesta campanya també s'estrenaran dos nous parcs lúdics d'aventura al Pallars Sobirà, en concret a les localitats de Rialp i la Guingueta d'Àneu. El president Reñé ha visitat el de Rialp, on un grup d'escolars ha realitzat diferents activitats terrestres. Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís ha destacat la importància de promoure la formació d'activitats i esports d'aventura al territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació