Dimecres, 24 d'abril de 2024
meteorologia

Protecció Civil alerta de la crescuda dels rius al Pirineu pel temporal de pluja

A les comarques de l'extrem nord de Catalunya es podrien acumular quasi 100 litres en 24 hores

Redacció 4 d'abril de 2016 a les 16:39
Protecció Civil ha posat en prealerta el pla d'emergències Inuncat per la previsió d’acumulació d’aigua i d’augment dels cabals d’alguns rius del Pirineu pel temporal de xaloc d'aquest dimarts. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, a partir d’aquest migdia es poden acumular més de 100 litres per metre quadrat en menys de 24 hores a les següents comarques del Pirineu: el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès. També es podran acumular aquests quantitats de pluja a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta.
 
D’altra banda, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha informat que arran d’aquestes pluges a partir d’aquesta tarda/vespre i durant la matinada els cabals dels rius i torrents a les capçaleres de les dues Nogueres i també de la Garona a la zona més al sud s’incrementaran i podran assolir nivells de perill generant afectacions a les zones properes a les lleres. Aquestes zones corresponen a les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça i al sud de la Val d’Aran.
 
Protecció Civil ha informat de la previsió d’aquest fenomen de risc als municipis i consells comarcals de les zones on es preveu l’afectació i els ha sol·licitat que estableixin mesures preventives a l’entorn de les lleres. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació