Desplegament de més de 700 persones a les eleccions agràries

​Un total de 26.001 professionals tenen dret a vot aquest diumenge

per Redacció, 26 de febrer de 2016 a les 11:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cartell promocional de les eleccions agràries. Foto: Gencat


Aquest diumenge se celebraran les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya  durant un període de cinc anys. La votació s’iniciarà a les 11:00 hores i continuarà ininterrompudament fins a les 18:00 hores a les 565 meses electorals repartides per tot el territori català.


Més concretament, la demarcació de Barcelona comptarà amb 75 meses, la demarcació de la Catalunya Central, amb 99 meses, Lleida en tindrà 131, 108 meses més es constituiran a les comarques de Girona, la demarcació de Tarragona comptarà amb 64 meses electorals, la demarcació de les Terres de l’Ebre, amb 49 meses i, finalment, l’Alt Pirineu i Aran tindrà 39 meses.

El dia 28 de febrer estan cridats a votar 26.001 electors. D’aquests, 1.529 corresponen a la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran; 2.828, a la de Barcelona; 3.514, a la Catalunya Central; 3.602, a la demarcació de Girona; 9.218, a la demarcació de Lleida; 2.326, a la demarcació de Tarragona, i 2.984, a la demarcació de les Terres de l’Ebre. En aquestes eleccions es presenten tres candidatures: Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Asociación Agraria-Jóvenes Agricultores (ASAJA). 


Aquestes eleccions representen un canvi important respecte als anteriors comicis que s'han celebrat, i que estaven regulats per la Llei 17/1993, derogada per la Llei 17/2014. Alguns d'aquets canvis fan referència a què desapareixen les Cambres Agràries Territorials; la representativitat que s'establirà a partir del percentatge de vots obtinguts per cada candidatura, respecte del total de vots vàlids, sense cap correcció; la constitució de meses electorals als municipis i entitats municipals descentralitzades amb més de 15 electors al cens; i l'ampliació fins a cinc anys del termini per tornar a celebrar eleccions.

Les primers eleccions agràries van tenir lloc l’any 1994 i, posteriorment, se n’han fet els anys 1998, 2002, 2007 i 2011. Des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació es disposarà un desplegament de seguiment i informació de la jornada electoral de diumenge de més de 700 persones entre treballadors del Departament i personal dels diferents ajuntaments catalans. A més, s’emetran comunicats sobre incidències, un cop obertes les meses electorals, i de dades de participació al migdia.

Presentació dels resultats

A partir de les 18:00 hores, es farà el seguiment dels resultats de les eleccions agràries des dels Serveis Centrals del Departament a Barcelona. Cap a les 20:00 hores, està prevista la compareixença de la consellera Serret per exposar els resultats dels comicis electorals agraris. Posteriorment, els representants de les tres candidatures que es presenten als comicis també faran les seves valoracions dels resultats.

El seguiment dels resultats i la compareixença es farà simultàniament, a través de videoconferència, a les delegacions dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre, i a la Delegació del Govern a Girona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació