Divendres, 26 d'abril de 2024

​Destinen gairebé un milió d'euros en ajuts pel Leader al Pirineu Occidental

Aquesta convocatòria incorpora la Val d'Aran per primera vegada

ACN 16 de febrer de 2016 a les 09:40

Una persona demana informació sobre els ajuts Leader. Foto: ACN


Els darrers dies s'han realitzat les sessions informatives per donar a conèixer els ajuts Leader del Consorci Pirineu Occidental. Aquest grup Leader inclou les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran i compta amb una dotació pressupostaria de 928.455,55 euros. L'import de l'ajut no pot ser superior a 100.000 euros per persona beneficiària, per projecte i per anualitat. El 21 de març és la data límit per presentar les sol·licituds i en quatre mesos es resoldran. La principal novetat d'aquesta convocatòria és que el grup incorpora la Val d'Aran, que per primera vegada podrà optar als ajuts Leader.

Un dels requisits que hauran de complir els beneficiaris és que realitzin inversions d'un mínim de 12.000 euros, sense IVA, pels sol·licitants privats, i d'un mínim de 40.000 euros en el cas dels públics. En el cas dels provats la subvenció mínima serà del 24% i màxima d'un 40%. En el cas dels públics la subvenció màxima serà del 80%.

Els beneficiaris privats per ser subvencionats han de realitzar inversions en empreses que transformin i/o comercialitzin productes agroalimentaris o empreses no agroalimentàries. En el cas dels públics ha de realitzar inversions en la recuperació del patrimoni cultural i natural, infraestructures públiques per a la mitigació del canvi climàtic o infraestructures que generin activitat econòmica i ocupació.

L'objectiu principal d'aquests ajuts és fomentar la realització d'inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves, i estan adreçats principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i pymes, el foment d'activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Durant la setmana passada es van realitzar sessions informatives al Pont de Suert, Tremp i Sort. La darrera, divendres a Vielha. Aquest programa d'ajuts per a les empreses del món rural és finançat en un 57% pel Departament d'Agricultura, i l'altre 47% ve finançat per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació