Dijous, 25 d'abril de 2024

Tremp cedirà un terreny al SEM per ampliar el servei d'helicòpter

L'acord preveu la construcció d'un hangar per a reparar i guardar dos aparells

Redacció 3 de febrer de 2016 a les 10:04

Un helicòpter del SEM enlairant-se a l'heliport de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp


L'Ajuntament de Tremp, el Servei d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) i l'empresa que gestiona l'heliport, TAF Helicòpters, han arribat a un acord que inclou la cessió d'un terreny municipal per tal d'ampliar l'heliport que el SEM té a la capital del Pallars Jussà, al costat del parc de Bombers. Així ho ha explicat l'alcalde de Tremp, Joan Ubach, que en els darrers dies s'ha reunit amb representants de totes dos entitats. 

L'objectiu és ampliar l'equipament, que actualment compta amb un vehicle, per tal que en un futur pugui acollir dos helicòpters d'emergències. Recentment, el SEM ha finalitzat les obres d'ampliació de la pista d'aterratge, i preveu la construcció d'un hangar on poder reparar i resguardar els helicòpters del fred en temporada hivernal. L'hangar hauria de mesurar aproximadament vint metres de llarg i quinze de profunditat per poder acollir les aeronaus.

Ubach ha assenyalat que aquest acord consolida la continuïtat de l'heliport a Tremp, davant la possibilitat que el servei del SEM se centralitzés a la Seu d’Urgell, per una moció presentada pel grup municipal d'ERC de la ciutat alturgellenca. L'helicòpter del SEM de Tremp cobreix el servei als Pallars i part del Pirineu aragonès, a través d'un conveni amb el govern d'Aragó.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació