Divendres, 26 d'abril de 2024

Estafen més de 100.000 euros a la Bruixa d'Or fent-se passar pel guitarrista d'El Canto del Loco

Una parella demanava els diners fent creure que eren per un nen malalt de leucèmia | El Màlaga Club de Futbol i la fundació de Samuel Eto'o també han estat estafats

Redacció 23 de gener de 2016 a les 10:44

Xavier Gabriel, propietari de la Bruixa d'Or. Foto: ACN


Una parella seran jutjats aquest dimecres a l'Audiència de Màlaga per estafar més de 130.000 euros a empreses entre les quals s'hi troba la Bruixa d'Or de Sort. El pla dels estafadors consistia a treure tots els diners possibles als estafats amb un argument que estovava sensibilitats, ja que explicaven que els fons recaptats anirien destinats a ajudar un nen malalt amb leucèmia. Tot aquesta trama es feia suplantant la identitat d'un personatge famós: el guitarrista d'El Canto del Loco, David Otero, conegut com "El pescao".

Segons el diari Sur, l'estafa va tenir lloc entre novembre de 2008 i març de 2009, quan aquesta parella va anar contactant amb diverses fundacions, entre les quals la de Xavier Gabriel, que té com a objectiu ajudar a nens malalts i discapacitats. A aquesta entitat, el fals guitarrista d'El Canto del Loco i la seva companya d'enganys van aconseguir estafar, presumptament, 102.500 euros, que també van ser transferits a un compte dels acusats. L'engany es reblava, fins i tot, amb la presentació d'un fals certificat de l'hospital que donava credibilitat a la trama.

El Màlaga Club de Futbol i la Fundació de Samuel Eto'o també van ser estafades

Amb el mateix procediment van estafar el Màlaga Club de Futbol, en col·laboració amb la Fundació Cesare Scariolo, dedicada a prestar ajuda a nens malalts de leucèmia, que va realitzar una sèrie d'actes benèfics per aconseguir diners. En total van obtenir 9.000 euros, xifra que van transferir a un compte bancari del qual eren titulars els acusats. La dona processada figurava, a més, en aquest compte com la suposada mare del nen amb leucèmia.

La tercera fundació que van enganyar va ser la que presideix l'exfutbolista del Barça, Sameul Eto'o, que va donar 20.000 euros per ajudar aquest nen "fictici".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació