Dilluns, 29 d'abril de 2024

El Museu de la Conca Dellà torna a obrir les seves portes al públic

L'equipament situat a Isona estava tancat al públic des d'inicis del passat mes de juny per les obres de renovació de la sala de paleontologia

Pallars Digital 8 d'agost de 2013 a les 12:02
El Museu de la Conca Dellà ha reobert les seves portes des del passat 1 d'agost amb la sala de paleontologia totalment renovada. L'horari fins al 15 de setembre és de dimarts a diumenge d'11h a 14h i de 17h a 19h. Alhora, tots els dissabtes i diumenges d'agost es realitzaran visites guiades al castell de Llordà sense reserva prèvia dissabtes a les 13h i 18h i diumenges a les 13h.
 
El Museu estava tancat al públic des de principis del mes de juny per tal de realitzar la renovació de la sala de paleontologia. Aquesta renovació pretén donar un nou impuls al Museu, ja que es tracta d'una reforma molt esperada que ofereix al públic una mostra de les darreres troballes que s'han realitzat al municipi.
 
La sala renovada inclou restes del dinosaure 'Pararhabdodon isonensis', les restes del qual s´han trobat últimament a jaciments del municipi d´Isona i Conca Dellà. 
 
El 'Pararhabdodon' era un dinosaure que s´alimentava de vegetació i forma part del gran grup dels hadrosaures, popularment coneguts com a dinosaures amb bec d´ànec. Un dels principals atractius de la nova sala, és la reproducció a escala real d´un 'Pararhabdodon', realitzada sota la direcció científica de paleontòlegs de l´Institut Català de Paleontologia i del Museu de la Conca Dellà.
 
En la renovació de la sala ha participat activament l´Institut Català de Paleontologia, tant en la realització del guió i els texts com en l´assessorament científic i l´aportació de noves dades paleontològiques derivades de la recerca encapçalada per l´ICP.
 
La renovació de la sala de paleontologia del Museu de la Conca Dellà és la primera que es realitza des de la inauguració d´aquest centre museístic, l´any 1995. Des de llavors, i sobretot durant els darrers 12 anys, les tasques d´excavació i estudi dels jaciments del Pallars Jussà s´han intensificat i estan aportant dades excepcionals sobre els darrers milions d´anys de la era dels Dinosaures.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor