Diumenge, 28 d'abril de 2024

Espera 38 minuts en ser atès amb la tíbia, el peroné i els lligaments trencats

El Club Futbol Pobla denuncia que l'ambulància va tardar gairebé 40 minuts en socórrer un jugador seu a Guissona | Gerard Farré es recupera a casa després de l'operació

Jordi Ubach 4 de desembre de 2015 a les 12:24

Gerard Farré va ser intervingut a l'Arnau de Vilanova de Lleida. Foto: Gerard Farré


El Club Futbol Pobla de Segur ha fet públic el seu disgust pel retard amb què una ambulància va arribar al camp del Guissona per atendre un dels seus jugadors, que s'havia fracturat la tíbia, el peroné i els lligaments, a l'alçada del turmell. En una carta remesa a Pallars Digital, la junta directiva del CF Pobla diu que "no es pot tolerar" que l'ambulància "trigués 38 minuts en arribar al camp per atendre el jugador". 

Els fets van tenir lloc el passat dissabte, durant la disputa del Guissona B - CF Pobla del grup 14 de la Tercera Catalana de futbol. Al minut 6 de partit, el jugador de la Pobla de Segur, Gerard Farré, va trencar-se la tíbia i el peroné a l'alçada del turmell en una jugada fortuïta. En vista de la gravetat de la lesió, ràpidament es va sol·licitar el servei d'ambulàncies per a que el jugador fos traslladat a un centre hospitalari. L'ambulància va tardar 38 minuts en arribar al camp, i l'àrbitre del partit, Eduard Sanfeliu, així ho va fer constar a l'acta del partit.

En aquesta mateixa carta, el CF Pobla dóna "les gràcies" de que "només" es tractés d'una doble fractura de tíbia i peroné, ja que "si hagués sigut alguna cosa pitjor de ben segur que l'ambulància no hauria arribat a temps". El CF Pobla, però, no vol culpabilitzar ningú. "No serveixi aquesta carta per a buscar culpables, sinó per intentar trobar solucions a fi que no arribi un dia que haguem de lamentar alguna cosa pitjor en un camp de futbol per culpa d'una ambulància que triga més del compte".

"Ho he passat molt malament"

En Gerard Farré, de 25 anys, va ser operat el diumenge a l'Arnau de Vilanova de Lleida, on li van col·locar una placa de titani de 22 centímetres. Ara es recupera al seu domicili de la Pobla de Segur, un contratemps difícil d'assumir per un apassionat de l'esport com és ell. Durant els propers dos mesos no podrà recolzar el peu a terra i, de moment, es desplaça amb cadira de rodes. En una setmana li treuran els punts de la cama. Serà llavors quan començarà un llarg procés de rehabilitació, que el pot tenir apartat dels camps de futbol durant un any.

Tot i el tràngol que ha passat i reconèixer haver-ho passat "molt malament", el jugador ha assegurat que un cop recuperat, si pot, tornarà a jugar futbol. "Feia molts anys que no ho feia, des de juvenil, i estava molt il·lusionat". Per Farré, la sensació d'una lesió d'aquesta gravetat és inexplicable. "Ho he passat molt malament, perquè m'ha fet molt mal, però també sóc conscient que he tingut mala sort", explica. 

En referència al retard de l'ambulància, el jugador de la Pobla de Segur espera que a partir d'ara "millori" el servei, sobretot per la propera persona que s'hi pugui trobar. "Els 38 minuts d'espera se'm van fer el doble de llargs. Només espero que ningú més s'hi pugui trobar i es pugui evitar un cas similar". Gerard Farré ha volgut agrair a tota la gent "que no es va moure del meu costat" durant el partit i als que durant aquests dies li han mostrat el seu afecte i suport.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació