Dimarts, 21 de maig de 2024

Nou punt d'informació pel visitant a Mont-rebei

L'espai, de més de 150 metres quadrats, es posarà en marxa l'estiu que ve

Redacció 19 de novembre de 2015 a les 10:32

Mont-rebei tindrà un nou punt d'informació a partir de l'estiu. Foto: Arxiu


El Congost de Mont-Rebei, a cavall entre la Noguera, el Pallars Jussà i la Baixa Ribagorça, guanyarà un espai per als visitants de més de 250 metres quadrats l'estiu que ve. Aquest mes de setembre s'han començat els treballs de rehabilitació de l'antiga Masieta, un edifici ubicat a dins d'aquest espai i que estava en desús. La recuperació d'aquest centre permetrà al visitant rebre informació d'excursions per l'entorn, de la fauna i la natura que es pot veure al Congost, així com també tindrà la possibilitat de comprar productes del territori en una petita agrobotiga, aparador dels productors locals.


Aquesta iniciativa dóna resposta a l'augment de visitants que ha rebut l'espai en els darrers anys. En els primers deu mesos d'aquest 2015 ja han passat més de 61.000 visitants pel Congost. La Fundació Catalunya-La Pedrera, que des de 1999 gestiona l'espai, ha empès diferents mesures per gestionar equilibradament el flux de visitants i la preservació del territori, la darrera va ser l'adequació l’any passat de l’àrea de lleure i d’aparcament.

El projecte de rehabilitació de la Masieta contempla una àmplia reforma de la casa. Fins a la propera primavera-estiu, els treballs es centraran en l'aïllament de l'edifici, la millora dels tancaments i els acabats interiors. També es farà una intervenció en l'entorn de la masia. Segons el projecte, el nou centre de visitants al Congost, tindrà una única planta de més de 250 metres quadrats, amb una part d'atenció al visitant, una segona estança que acollirà una exposició permanent amb informació d'àmbit divers sobre el Congost (història, geologia, recursos naturals, etc).
 

Obres de rehabilitació del nou espai. Foto: Fundació Catalunya-La Pedrera


També tindrà altres serveis d'atenció al visitant com són lavabos, botiga amb productes locals i begudes i una àrea de lleure. El centre estarà totalment integrat al paisatge i s'abastirà d'energies renovables.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació