Divendres, 26 d'abril de 2024

La Generalitat expressa el seu malestar pel pla que inclou la MAT del Pallars

Felip Puig acusa el Govern espanyol de "menyspreu i desconsideració" i diu que no se l'ha tingut en compte

Redacció 16 de novembre de 2015 a les 13:47

Treballs de reparació en una línia elèctrica, en imatge d'arxiu. Foto: Endesa


Després que el Consell de Ministres aprovés fa unes setmanes la planificació de la construcció d'infraestructures elèctriques, un pla que inclou la MAT del Pallars, el conseller d'Empresa de la Generalitat, Felip Puig, ha expressat el seu malestar al secretari d'Estat d'Hisenda, Alberto Nadal, acusant-lo de "menyspreu i desconsideració". La Generalitat carrega contra obres que sí que estan previstes i contra d'altres que havia demandat i no han entrat en els plans del període 2015-2020.

Segons publica el diari El País, la missiva remesa és una esmena a la totalitat a la planificació en la qual es visualitza "el ferm rebuig" a l'acordat pel Ministeri d'Indústria i que haurà de desenvolupar Red Eléctrica Española, amb una inversió prevista de 476 milions d'euros. La Generalitat lamenta que per primera vegada no se l'hagi tingut en compte malgrat que se li van enviar les seves propostes i que les previsions "no responen a les necessitats reals del nostre territori i la nostra economia". La seva opinió xoca amb el Govern central, que considera totes les actuacions molt centrades en l'equilibri de la xarxa de Catalunya.

El projecte, el traçat del qual encara no ha estat detallat, es planteja com dos trams de línies de molt alta tensió de 400 quilowatts, i preveu una longitud d'uns 155 quilòmetres entre Catalunya i Aragó. L'Estat va incloure la MAT del Pallars en la planificació 2008-2016, però el projecte no va arribar a executar-se en aquest termini.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació